Results 1 to 5 of 5

Thread: Problem GPS signal

  1. #1
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Problem GPS signal

    I have problem to my tablet(Vimicro with phone calling) android 2.3 with GPS signal. When i open GPS(the programm navi(Ndrive) is ok) but i have no signal, no satellite) why? It have not external antenna, operates with an internal antenna as mobile.
    Is anyone khnow?

  2. The Following User Says Thank You to didie For This Useful Post:


  3. #2
    arcadien is offline Lance Corporal
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Problem GPS signal

    Is that the latest Rom you can have on the tablet?

  4. #3
    arcadien is offline Lance Corporal
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Problem GPS signal

    Try Updating the tablet to the latest rom could work my Galaxy S was taking ages to load the gps and with a new rom I installed it went a "bit" better , but just a bit

  5. #4
    arcadien is offline Lance Corporal
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Problem GPS signal

    Let me know the model of the vimicro tablet so I can look for the latest rom or maybe there are custom roms for them too

  6. #5
    observer320 is offline Sergeant
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    30
    Thanks
    7
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Problem GPS signal

    I have the same problem.

    My device:
    Handphone Hisense E860
    OS: Android 4.0
    Resolution: 480x320
    GPS: AGPS

    Softwares:
    iGO My Way,
    Sygic,
    Faster GPS
    GPS Test

    Sometimes, it's quick enough to lock to 6 to 10 sattellites (only 3 minutes need to lock), but sometimes until 1 hour no sattellites at all even I bring it in open clear sky.
    I've adjust GPG config, and the problem still persist.
    I've also use wifi (wiper=ON) and Data connection ON, but still many times fail to lock to sattellites.

    Please, anybody have any idea to solve this problem?

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •