Page 16 of 25 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast
Results 151 to 160 of 249
Like Tree16Likes

Thread: Blaupunkt FX 2011 V3 for RNS310 etc

  1. #151
    gazo is offline Global Moderator
    Join Date
    May 2010
    Posts
    5,630
    Thanks
    14
    Thanked 2,583 Times in 176 Posts

    Re: Blaupunkt FX 2011 V3 for RNS310 etc

    You must only use V3 versions
    The problem is that with the V2 versions, also the major roads are installed

    If it is necessary to use any V2 version it must be installed first. The major roads will be overwritten by the V3 national road coverage
    All questions should be directed through the forum
    Private messages will be disregarded

  2. #152
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Blaupunkt FX 2011 V3 for RNS310 etc

    Quote Originally Posted by gazo View Post
    Do under no circumstances install the Major Roads CD
    Shouldn't you install Major Roads to get coverage in areas where we do not have separate country cd's of (for example Scandinavia V3)?

  3. #153
    gazo is offline Global Moderator
    Join Date
    May 2010
    Posts
    5,630
    Thanks
    14
    Thanked 2,583 Times in 176 Posts

    Re: Blaupunkt FX 2011 V3 for RNS310 etc

    You could but problems may be expected
    Just one country + Major Roads posed no problem but when adding countries problems start
    All questions should be directed through the forum
    Private messages will be disregarded

  4. #154
    nesmagu is offline Sergeant First Class
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    116
    Thanks
    2
    Thanked 46 Times in 29 Posts

  5. #155
    BlackDesign is offline Private
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Blaupunkt FX 2011 V3 for RNS310 etc

    I seem to have a slight issue with the SD card. I installed an 8Gb card and copied almost all the maps on it (in total its about 4,3Gb of CD's). For some reason, I can't install the last CD. It gives me the error that the SD card is full.

    I bought the Sandisk card and just inserted it into the car. My question is, does the car format this card first? Or should I've formatted it first in my computer before installing it the car?

    Because the cards come no way near 8Gb, not even 5Gb.

  6. #156
    yYx
    yYx is offline
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    4
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Blaupunkt FX 2011 V3 for RNS310 etc

    Quote Originally Posted by BlackDesign View Post
    I seem to have a slight issue with the SD card. I installed an 8Gb card and copied almost all the maps on it (in total its about 4,3Gb of CD's). For some reason, I can't install the last CD. It gives me the error that the SD card is full.

    I bought the Sandisk card and just inserted it into the car. My question is, does the car format this card first?
    To my knowledge, the car does not format the card. A newly bought SD card will be formatted already though. You are most likely facing the same feature/bug reported several times in this threat. Just read the last 2 pages, and especially the posts by Gazo. (=> don't install "Major Roads" if you intend to install all country maps)

  7. #157
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Blaupunkt FX 2011 V3 for RNS310 etc

    first of all, thank you for the clear manual and time invested in making everything as available as it is.

    I have a few questions. Yesterday I tried to install France on a brand new sd card. Everything seemed to work fine and after an hlaf hour of so it was done copying. Then I tried to navigate to some small town:

    1. Search for small town
    2. select city centre
    3. go!

    Now It tries to calculate the route but after a few seconds it says it cannot calculate a route. At that time I was in the Netherlands so I thougt it missed a few maps. (NL/BE). Is my assumption correct?


    I tried to copy the maps of France to an existing card with BeNeLux V2 and main roads already on them. Everything went fine, but uppon selecting a small city in France I got the same result. ("calculating route" ....> "cannot calculate route"). Is this because of a mismatch between v2 + mainroads and v3 France?

    Can I just delete the v3 France map from the existing card with a cardreader? Because I kinda fucked it up and I want to bring it back to its old state. And when I bought the car, the cd wasnt handed to me. The maps were already on the SD card

    cheers
    Last edited by yrew; 23rd August 2011 at 08:11.

  8. #158
    gazo is offline Global Moderator
    Join Date
    May 2010
    Posts
    5,630
    Thanks
    14
    Thanked 2,583 Times in 176 Posts

    Re: Blaupunkt FX 2011 V3 for RNS310 etc

    The V3 editions of these maps only offer national coverage and no major roads
    For cross border journeys you will need the Major Roads CD or the CD of an adjacent country
    Basically you cannot mix V2 and V3 maps unless you like problems.
    By copying the Map of rance you effectively delte the major road coverage that existed with the V2

    You cannot just delete maps with a card reader, yiou will have tomstart all over by first formatting the SD card
    All questions should be directed through the forum
    Private messages will be disregarded

  9. #159
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Blaupunkt FX 2011 V3 for RNS310 etc

    Cheers man, much appreciated.

    So, I fucked up my original card...(ah well, my dads, mine is still intact ) And I'm not going to fix that one, unless I reinstall all the V2 stuff on it.

    And Just installing the map of a far away country will also result in the system not being able to calculate the directions. Is that right?

    Ima try and install all the v3 versions tonight, it should work I am sure.

  10. #160
    gazo is offline Global Moderator
    Join Date
    May 2010
    Posts
    5,630
    Thanks
    14
    Thanked 2,583 Times in 176 Posts

    Re: Blaupunkt FX 2011 V3 for RNS310 etc

    No mixture of V2 and V3 under any circumstances
    If you have to use any V2 map leave it in the cd unit and navigate from there
    All questions should be directed through the forum
    Private messages will be disregarded

Page 16 of 25 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast

LinkBacks (?)

  1. 28th May 2012, 14:48
  2. 26th May 2012, 20:54
  3. 23rd May 2012, 20:44
  4. 26th April 2012, 11:32
  5. 23rd April 2012, 11:49
  6. 22nd April 2012, 14:35
  7. 21st April 2012, 20:00
  8. 13th April 2012, 15:02
  9. 2nd April 2012, 19:18
  10. 1st April 2012, 06:03
  11. 23rd March 2012, 06:26
  12. 19th March 2012, 12:24
  13. 2nd February 2012, 12:18
  14. 23rd January 2012, 06:27
  15. 9th January 2012, 12:09
  16. 5th January 2012, 08:45
  17. 1st January 2012, 12:18
  18. 22nd December 2011, 23:41
  19. 19th December 2011, 18:21
  20. 18th December 2011, 18:25
  21. 13th December 2011, 08:36
  22. 9th December 2011, 16:35
  23. 6th December 2011, 05:44
  24. 3rd December 2011, 09:21
  25. 28th November 2011, 21:31
  26. 25th November 2011, 18:06
  27. 30th October 2011, 20:00
  28. 27th October 2011, 22:59
  29. 25th October 2011, 22:28
  30. 12th October 2011, 03:19
  31. 10th October 2011, 08:03
  32. 21st September 2011, 18:04
  33. 18th September 2011, 10:20
  34. 14th September 2011, 19:57
  35. 30th July 2011, 10:51
  36. 22nd July 2011, 20:38
  37. 4th July 2011, 08:04
  38. 19th June 2011, 16:33
  39. 17th June 2011, 12:13
  40. 18th May 2011, 21:03
  41. 16th May 2011, 17:43
  42. Clix
    Refback This thread
    19th April 2011, 17:22
  43. 15th April 2011, 17:18
  44. 14th April 2011, 14:31
  45. 11th April 2011, 12:11
  46. 7th April 2011, 21:16
  47. 6th April 2011, 20:28
  48. 1st April 2011, 16:57
  49. 1st April 2011, 08:05
  50. 31st March 2011, 20:52

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •