Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 74
Like Tree2Likes

Thread: nüvi 30/40/40LM/50/50LM

  1. #11
    bela008 is offline Corporal
    Join Date
    May 2010
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Nuvi 50 map problem help

    Please HELP ME...
    hi
    i bought nuvi 50, without any additional map. Unlock city navigator eu 2012.30 , adriaroute 3.30 and scg 2.5.... i uploaded (3 maps on sd card + 1 bought with on device unchecked) to my old nuvi 1200 works great. But in nuvi 50 it says that the maps are locked and i cannot see them. When i put adriaroute and scg on sd card without city navigator they are there and working! Please help because i don't know where is the problem?

    doing this for years on nuvi 255, and nuvi 1200 and never a problem

  2. #12
    Tiger is offline Colonel
    Join Date
    May 2010
    Location
    USA
    Posts
    1,007
    Thanks
    10
    Thanked 163 Times in 133 Posts

    Re: Nuvi 50 map problem help

    Quote Originally Posted by bela008 View Post
    Please HELP ME...
    hi
    i bought nuvi 50, without any additional map. Unlock city navigator eu 2012.30 , adriaroute 3.30 and scg 2.5.... i uploaded (3 maps on sd card + 1 bought with on device unchecked) to my old nuvi 1200 works great. But in nuvi 50 it says that the maps are locked and i cannot see them. When i put adriaroute and scg on sd card without city navigator they are there and working! Your description seems to indicate that the City Nav eu is locked Please help because i don't know where is the problem?

    doing this for years on nuvi 255, and nuvi 1200 and never a problem
    Seems to indicate that City Nav Eu is the culpret and not properly/filly unlocked. Try this...

    - Copy the CN UE 2012 img back to PC and save a copy as a backup

    - Run the "Fast IMG unlocker" tool on the PC copy of the IMG (it should modify the IMG and remove any protections that might still be there)

    - Copy the modified IMG with City Nav back to the SD card and try it again in your 50

  3. #13
    bela008 is offline Corporal
    Join Date
    May 2010
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Nuvi 50 map problem help

    Quote Originally Posted by Tiger View Post
    Seems to indicate that City Nav Eu is the culpret and not properly/filly unlocked. Try this...

    - Copy the CN UE 2012 img back to PC and save a copy as a backup

    - Run the "Fast IMG unlocker" tool on the PC copy of the IMG (it should modify the IMG and remove any protections that might still be there)

    - Copy the modified IMG with City Nav back to the SD card and try it again in your 50


    ok, thank you. i will try. Why is this happening? i did many time the same thing, unlock wit unlocker 1.5 put the code in unlock regions ... and every time it worked. All 3 maps working in nuvi 1200 same procedure.
    Is it maybe because the nuvi 50 has only based map (no detail one) and the nuvi 1200 has CN2011 already inside?

  4. #14
    bela008 is offline Corporal
    Join Date
    May 2010
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Nuvi 50 map problem help

    this is the picture of my nuvi nüvi 30/40/40LM/50/50LM-garmin-nuvi-50.jpg and on the sd card is folder Garmin with gmapsupp.img of CNEU 2012.30 , Adriaroute 3.30, SCG route 2.5

    where to download or to find it, if is it somewhere on my PC, and how and where to put Juntion View?????


    big big thanks to Tiger !!! you are the man
    Last edited by bela008; 28th January 2012 at 12:30.

  5. #15
    bela008 is offline Corporal
    Join Date
    May 2010
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Nuvi 50 map problem help

    has someone manage to put junction view files on this device ??? i tried but get only black screen no picture

  6. #16
    prashp1 is offline Private
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Nuvi 50 map problem help

    Quote Originally Posted by bela008 View Post
    has someone manage to put junction view files on this device ??? i tried but get only black screen no picture
    Same here. Does anyone have the correct junction view file for Nuvi 40?

  7. #17
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: POI visibility on map

    Hi,
    i have problem with the new 2013-10 on my nuvi 50: i pasted D3589030A.JCV For Nuvi30/40/50 in JCV folder (on internal memory gps) but i don't see any junction view during simulation, don't work...
    how to solve that, thks!
    If my post is not in good location please, say me

  8. #18
    dragonmas is offline Sergeant
    Join Date
    May 2012
    Posts
    50
    Thanks
    4
    Thanked 41 Times in 10 Posts

    nuvi40

    Where are maps stored in a Nuvi40?

  9. #19
    Tiger is offline Colonel
    Join Date
    May 2010
    Location
    USA
    Posts
    1,007
    Thanks
    10
    Thanked 163 Times in 133 Posts

    Re: nuvi40

    Quote Originally Posted by dragonmas View Post
    Where are maps stored in a Nuvi40?
    Name of the map file for your pre-installed maps is "gmapprom.img"

    I'm Not familiar with a Nuvi 40 dir structure but look around and you'll discover them, they would be in either of these 2 locations

    gps:\garmin\gmapprom.img I think they are here in the 40/50
    OR
    gps:\.system\gmapprom.img (.system is a hidden folder on the GPS)

    There is a thread for your model which may be helpful
    nüvi 30/40/40LM/50/50LM
    Last edited by Tiger; 4th July 2012 at 18:55.

  10. #20
    Kor@l's Avatar
    Kor@l is offline Global Moderator
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,975
    Thanks
    356
    Thanked 5,776 Times in 438 Posts

    Re: nuvi40

    you must connect as mass storage to access the hidden .System folder on your device. Change from MTP mode doing like this:

    2012 device are connected in MTP mode(Yellow connect screen image), all new models have this connection by default, you have to do like this:


    Enter volume screen and pres the right up corner of the screen about 10sec
    Devloper screen will popup, scroll down to MTP Settings
    Change settings to Mass Storage
    Shootdown and connect with your PC,
    now you will have full acces to .System folder and other files.

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •