Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 54
Like Tree1Likes

Thread: GPSMAP 60CS/60CSx

  1. #11
    TCIII is offline Staff Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    65
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Re: Why do I see two firmware version numbers displayed on my 60csx?

    I use a 4gb in mine ....works fine

  2. #12
    miike06's Avatar
    miike06 is offline Lance Corporal
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    12
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Why do I see two firmware version numbers displayed on my 60csx?

    I have a 8 gig kingston in mine.

  3. #13
    redman2010 is offline Lance Corporal
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Why do I see two firmware version numbers displayed on my 60csx? Can I use 4gb mi

    8gb wow - and it reads the whole thing if you have a huge map?

  4. #14
    miike06's Avatar
    miike06 is offline Lance Corporal
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    12
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Why do I see two firmware version numbers displayed on my 60csx? Can I use 4gb mi

    Quote Originally Posted by redman2010 View Post
    8gb wow - and it reads the whole thing if you have a huge map?
    Here is why I use that big card. With City Navigator + part of Topo 2008+ inland Lakes and National Park in my area I built a map just over 2 gigs and stayed under the 2025 segment limit for the 60csx then I save my tracks and waypoints to the card.
    Gnin60secns likes this.

  5. #15
    tli's Avatar
    tli
    tli is offline Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    39
    Thanks
    13
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Why do I see two firmware version numbers displayed on my 60csx? Can I use 4gb mi

    Quote Originally Posted by redman2010 View Post
    8gb wow - and it reads the whole thing if you have a huge map?
    Besides the Garmin software limitation of 2025 map tiles/segments as miike06 has noted, there is also the file size limitation of 4GB (4,294,967,295 bytes) for FAT formatted SD cards.

  6. #16
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    GPSMAP 60CSx

    I have new (used) 60CSx. Don't really know how to get new maps there inside. I need Scandinavian freshest maps, and newest fimware.

    Please help me to update thouse outdated maps!

    Best regards.

  7. #17
    TCIII is offline Staff Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    65
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    re: GPSMAP 60CS/60CSx

    The maps go into an SD card..( Under the batteries )...You do NOT load maps into the unit...It will only read 1 gmapsupp.img ( inside a folder named garmin ) but you can combine more than 1 map in that file with Mapsource
    There are plenty of maps in the map thread that will work if they are unlocked

    Mine is updated to 4.00 which I believe is the latest version and reads the dowloaded maps fine....Download and use Webupdater on Garmin sight to update

  8. #18
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    re: GPSMAP 60CS/60CSx

    Quote Originally Posted by TCIII View Post
    The maps go into an SD card..( Under the batteries )...You do NOT load maps into the unit...It will only read 1 gmapsupp.img ( inside a folder named garmin ) but you can combine more than 1 map in that file with Mapsource
    There are plenty of maps in the map thread that will work if they are unlocked

    Mine is updated to 4.00 which I believe is the latest version and reads the dowloaded maps fine....Download and use Webupdater on Garmin sight to update
    Thanks. Just updated to 4.0.

    I just don't really know where to find newest maps for example, finland, sweden, norway.

    On SD card i have only one IMG file, gmapsupp.img.

    I downloaded one topology map, but it have lots of IMG file (672 img file) (from 1 to 4mb, named 00000002.img, 00000003.img and so on...) Thats normal?

    And if i backup that gmapsupp.img i can restore it back?
    Last edited by 5h4d0w; 7th August 2010 at 12:19.

  9. #19
    TCIII is offline Staff Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    65
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    re: GPSMAP 60CS/60CSx

    go to this thread and scroll down to Topo maps......Yes you can backup the IMG on your card to your computer for safe keeping and future use

    Sounds like the file you downloaded might be for Mapsource.....if so you will have to use MS to combine the area you want to make 1 IMG.....ones above are ready to go
    Last edited by TCIII; 7th August 2010 at 17:25.

  10. #20
    redman2010 is offline Lance Corporal
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    SHould I replace my Garmin 60csx with an Oregon 450? Is it worrth it?

    SHould I replace my Garmin 60csx with an Oregon 450? Is it worrth it?

    I'm also concerned on whether the Oregon maps is as easily hackable?

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •