Page 3 of 10 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 92
Like Tree2Likes

Thread: nüvi 1300/1300T

  1. #21
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: nüvi 1300

    Hi, I followed this and my 1300 shows the new map in Settings/map.info, but it also shoes "no map data available" when I try to input an address. What else do I need to do? Thanks, Simon

  2. #22
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: nüvi 1300

    Quote Originally Posted by ferrytrip1 View Post
    Hi, I followed this and my 1300 shows the new map in Settings/map.info, but it also shoes "no map data available" when I try to input an address. What else do I need to do? Thanks, Simon
    I meant settings / Map / Info

    Thanks

  3. #23
    warren41 is offline Private
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    9
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Nuvi 1300 Will Not Advance Past Logo on Startup

    After backing up my files to my hard drive I evidently inadvertently screwed the system as I now cannot advance past the Garmin Logo on start up. I also am unable to see the Nuvi as a drive on my PC.

    Anyone know of a way to restore the PC access to the GPS?

    This question is moot now. I tried everything at my disposal to get my PC to recognize the GPS to no avail. I contacted Garmin and it is on the way to them for repair.

    If anyone has an answer though, I would still be interested.
    Last edited by warren41; 27th May 2011 at 21:18. Reason: Unit has been shipped to Manufacturer for repair.

  4. #24
    gzd
    gzd is offline Private
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    8
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: nüvi 1300

    got the same problem. I can use poi, favourite place. but if I touch address, GPS will show" no map data available" .

  5. #25
    warren41 is offline Private
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    9
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy Garmin 1300 sd and gmapsupp.img Problem

    Installed the new CN North America 2012.10 gmapsupp.img on a Sandisk 2.0 gb SD card. The PC sees it in the Garmin Directory on the card, however, the GPS does not load or see the map when restarted. It has the latest firmware installed. Any suggestions appreciated.

  6. #26
    bjjfc's Avatar
    bjjfc is offline Global Moderator
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2,334
    Thanks
    327
    Thanked 6,362 Times in 355 Posts

    Re: Garmin 1300 sd and gmapsupp.img Problem

    did you create a folder named map in your sd card & place the gmapsupp.img to that folder?
    further reading in Garmin Models Listing -> nüvi 1300/1300T thread.

  7. #27
    warren41 is offline Private
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    9
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Garmin 1300 sd and gmapsupp.img Problem

    Quote Originally Posted by bjjfc View Post
    did you create a folder named map in your sd card & place the gmapsupp.img to that folder?
    further reading in Garmin Models Listing -> nüvi 1300/1300T thread.

    Thanks much. I did not know the SD directory required anything other than C:\Garmin. The sub-dir \map made all the difference.

    I looked for a 1300 thread but evidently overlooked the needed one.

    Thanks again to you and all the mods for your superb advice.

  8. #28
    nosha is offline Staff Sergeant
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    86
    Thanks
    15
    Thanked 4 Times in 2 Posts

    Re: Garmin 1300 sd and gmapsupp.img Problem

    Just swapped the old for new map on a friends Garmin 1300... THANK YOU to those who gave info on finding hidden files & folders!!

    Not a problem I had on my 660 - NO hidden folders!

  9. #29
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    2
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Nuvi 1300 - no sounds

    Hello,
    My 1300 has no sound at all. I've updated firmware, tried changing voices, ensured mute button is unchecked and tried a factory reset. Still no beeps and no voices. Any idea what could have gone wrong.?
    Last edited by speedbird007; 19th August 2011 at 10:09.

  10. #30
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Garmin 1300 sd and gmapsupp.img Problem

    For those with a nüvi 1300 and need to load the map with name gmapsupp.img here are some notes:
    1.- If you don't have an SD card to load the map you can copy the file to the .System folder in the Garmin using a USB cable.
    2.- Is probable that after loading the file your nüvi 1300 still does not recognize the map under Tools/Settings/Map/Info, the reason why is because your GPS device does not recognize gmapsupp.img as a map file.
    3.- Rename gmapsupp.img to gmapprom1.img (taking in consideration that in that folder should already be a file named gmapprom.img)
    4.- Reboot your device and go to Tools/Settings/Map/Info, you should be able know to see any additional map.

    Hope this help.

Page 3 of 10 FirstFirst 12345 ... LastLast

LinkBacks (?)


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •