GPSUNDERGROUND FORUM IS ON SALE
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: StreetPilot i3

  1. #1
    fffil's Avatar
    fffil is offline Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    32
    Thanks
    10
    Thanked 13 Times in 3 Posts

    How to Update StreetPilot i3?

    I'm trying to update a couple of Garmin Streetpilot i3 devices for a friend but am unsure as to which map to use and how to do it. These are the stages I've done so far:

    1. Installed the Garmin USB drivers from the Garmin CD

    2. Downloaded and un-rar'd to give the following (all from the [Europe][NT 2011.10b][IMG Unlocked] thread) :

    a. gmapsupp.img - 1.952 Gb
    b. gmap3d.img - 415 Mb
    c. D1281050A.JCV - 460 Mb

    3. Installed Garmin's MapInstall (which I can't run as it say's I have no MapSource products installed)

    I'm using Windows 7 Ultimate if it makes any difference.

    When I connect the Garmin to the USB cable, I get a connection (ie I can use the GPS data output in other mapping programs such as Memory Map) but I can't see the microSD card showing as a storage device, nor can I see the Garmin showing as a device.

    Where do I go from here please?

    Sorry if it's been asked before but I've searched as best as I can and I haven't found anything.

  2. #2
    fffil's Avatar
    fffil is offline Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    32
    Thanks
    10
    Thanked 13 Times in 3 Posts

    Re: How to Update StreetPilot i3?

    62 views and no ideas? Anyone know anything about these devices?

  3. #3
    burtkennedy is offline Private
    Join Date
    May 2010
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: How to Update StreetPilot i3?

    Sure, use external cardreader or internal reader of your Pc or laptop, generate folder "Garmin" and install gmapsupp images you want to the SD. You can't easely mess with I3's integral memory, so the old map hangs on and you just choose the new
    map from the options. Don't bother with JCV or 3d with oldscool i3...
    Last edited by burtkennedy; 25th June 2010 at 14:35.

  4. #4
    fffil's Avatar
    fffil is offline Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    32
    Thanks
    10
    Thanked 13 Times in 3 Posts

    Re: How to Update StreetPilot i3?

    Burt, I managed to use a GPSMAP76CSx (newly received through the post today) as a card reader and then copied the map across and that seems to have worked fine, trouble is, I want to use Mapsource as the total map is about 2GB and I don't have a 2GB card and I believe Mapsource will sort out the map size issue (ie put a bigger map onto a smaller card by removing the detail such that it fits). Please don't suggest getting a bigger card as the devices are not mine - I'm doing this for a mate. My card from the GPSMAP76CSx is also only a 256MB so I'll be getting myself a bigger card soon.

    If I've downloaded a map from here and it is already unlocked, how do I get Mapsource to recognise it? I can only get Mapsource to recognise the map file that comes with an install package and therefore needs to be unlocked (which I have done successfully).

  5. #5
    Snake's Avatar
    Snake is offline Command Sergeant Major
    Join Date
    May 2010
    Location
    GPS Location
    Posts
    242
    Thanks
    60
    Thanked 388 Times in 39 Posts

    [Request] Northwest Eastern Europe for Garmin Streetpilot i3

    i need new map to Garmin Streetpilot i3

    City Navigator® Europe NT – Northwest Eastern Europe the new
    Last edited by Airion; 12th August 2010 at 06:06.

  6. #6
    Airion's Avatar
    Airion is offline Global Moderator
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,134
    Thanks
    216
    Thanked 4,997 Times in 512 Posts

    Re: [Request] i need new map to Garmin Streetpilot i3

    Next time state the heading of the map in the title.

  7. #7
    tom1807 is offline Staff Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    68
    Thanks
    2
    Thanked 127 Times in 3 Posts

    Re: [Request] i need new map to Garmin Streetpilot i3

    Northwest Eastern Europe is part of the CN Europe NT 2011.10.
    You can download the Maposurce version and generate your own map with the mentioned areas

  8. #8
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    StreetPilot i3

    Hi.
    Does anyone know if the maps posted on this site are compatible with my old i3 StreetPilot?
    I just can't figure out how to go about updating it - can someone post some instructions please?

    Mant thanks in advance.
    Last edited by simulacra; 8th January 2011 at 20:52.

  9. #9
    bjjfc's Avatar
    bjjfc is offline Global Moderator
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2,334
    Thanks
    327
    Thanked 6,528 Times in 359 Posts

    Re: Garmin StreetPilot i3 - updating maps

    start by surfing Garmin Maps sub-forum to locate which country you need (read Garmin Compiled Maps - World + Bluechart + Topo thread, this post is just like indexes of all maps posted here), maybe there is also instruction on how to install map into your device.
    Last edited by bjjfc; 9th January 2011 at 02:52.

  10. #10
    Ed_slv is offline Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    37
    Thanks
    7
    Thanked 11 Times in 2 Posts

    Re: Garmin StreetPilot i3 - updating maps

    Hi
    Your I3 accepts all NT maps.
    Only problem is the micro SD card. Do not try to put the world in it.
    Just choose your countries as stated above

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •