Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast
Results 71 to 80 of 83

Thread: nüvi 3790/3790T

  1. #71
    snooker12345 is offline Private
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Bluetooth pairing codes

    Few Questions. I've had this 3790T for 2 years, and it's a fine GPS.

    1. I just updated from 2012 to 2013. I downloaded the 045GMF41.ASR and 045GMF40.SRX labelled in HEREl from the section labelled "ASR For 37XX". I've tried deleting the other .ASR and .SRX files, as well as leaving them and just adding the new files. Each way, Voice Command activates, but then gives me "This Feature Not Available for American English" when I go the next step, for instance find by name or find by category.

    2. Is it possible or even needed to update the gmapdem.img file?

    3. Is it possible or even needed to update the gmaptz.img file?

    4. Which .JCV file should I use? The D3060060A.JCV is the large Junction Views, while the D3191050A.JCV is the large Junction Views Split Screen. On this pagel, the D3191050A.JCV is labelled as "For Nuvi 2xxx/3xxx Split Screen", however, I've never had a split screen junction view before. Is this new?

  2. #72
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Bluetooth pairing codes

    Quote Originally Posted by snooker12345 View Post
    Few Questions. I've had this 3790T for 2 years, and it's a fine GPS.

    4. Which .JCV file should I use? The D3060060A.JCV is the large Junction Views, while the D3191050A.JCV is the large Junction Views Split Screen. On this pagel, the D3191050A.JCV is labelled as "For Nuvi 2xxx/3xxx Split Screen", however, I've never had a split screen junction view before. Is this new?
    FYI, when I turn my 3790LMT from landscape to portrait, I see split junction view.

  3. #73
    snooker12345 is offline Private
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Bluetooth pairing codes

    One more question:
    Do I need to keep the gmapbmap.img file when I update?

  4. #74
    Kor@l's Avatar
    Kor@l is offline Global Moderator
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,995
    Thanks
    357
    Thanked 5,904 Times in 440 Posts

    Re: Bluetooth pairing codes

    yes, is the basemap, is just 50Mb why delete?? Basemap is used when you have to zoom /calculate routes/ecc...

  5. #75
    snooker12345 is offline Private
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Bluetooth pairing codes

    OK, thanks so much. Also, I figured out the problem with the first question. The map that I uploaded was from a download that included US,Mexico, Canada, islands separately and I merged them. In this case, the ASR didn't work. However, I found a copy of the img label NA All and this map the ASR worked fine with.

    How about the gmapdem.img and the gmaptz.img. Do they need to be updated?

  6. #76
    alexilou is offline Corporal
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    27
    Thanks
    59
    Thanked 11 Times in 1 Post

    garmin 3790T to dezl 760lmt

    hi to all:

    is there any possibility to transform the 3790T in the dēzl 760lmt???

    thanks to all

  7. #77
    timp4411 is offline Staff Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    76
    Thanks
    66
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Re: Garmin 3790T mas USB device ?

    Quote Originally Posted by cmagalha View Post
    Hello, there

    Just got my 3790T and need to connect it to may PC as a UBS device for back uo and to load maps.

    However, after connecting, it does not show as a USB device.

    I read about going to the VOLUME screen and pressing the right upper corner to get to Diagnostics Page, which really occurs, and then looking for a "MTP Setings" to switch to MASS STORAGE.

    However, the mentioned MTP Settings is NOT there.

    Any hints on this ?

    How to connect my 3790 as USB device ?

    Thanks
    I have a 3790 too and I agree.... No MTP settings.

    I can't get it into Mass Storage Mode.

  8. #78
    captainFish is offline Sergeant First Class
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Ottungen, Brno
    Posts
    109
    Thanks
    88
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Re: Garmin 3790T mas USB device ?

    Does anyone with a 3790T have deeper insight in the raw logger settings menu?

  9. #79
    tadferreira's Avatar
    tadferreira is offline Sergeant
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    52
    Thanks
    4
    Thanked 47 Times in 12 Posts

    Low Accuracy 3790 converted 3490

    Hello for all,
    I finally had the courage to convert my 3790 to test running firmware 3490.
    First I would like to thank the Angelone (angelozip) Knuix, Rodrigo (rbf) and everyone who contributed in any way to the subject that addresses this topic.

    Well I used the firmware has been edited by Knuix (Noeman) Project creators Turbocc rgntools which was compressed boot.ini 3790 along with the 3490 firmware all keeping the same HWID 1101 to install via pre-boot the machine using the updater . exe.
    Necessary basic files and folders from a real 3490.

    Desconverter is also simple to use the updater and redo the process again with the firmware 3790 also provided by co Knuix.
    Necessary basic files and folders from a 3790 or your backup already done before the procedure.

    Well put here some pictures that illustrate why I returned my original firmware for GPS Nuvi 3790 Vs5.0 Firm2.60 because the images it is possible to note the great imprecision in satellite reception on the unit converted to 3490, is that GPS does not perform its basic function which is the best route from one point to another.
    I think the images speak, no need to explain the failures


    1 - Low Precision in the reception of satellites
    , , , , ,,,
    Click image to enlarge
    Note to flaws in the way I had in testing.


    2- 3490 run in 3790
    , , ,
    Click image to enlarge
    Show the menus and images of 3490 firmware running on 3790


    3- Traffic on 3790 converted in 3490
    , , ,
    Click image to enlarge
    Traffic running on 3790 converted in 3490.



    4- Video shows 'small' failure 3790 converted in 3490
    https://www.youtube.com/watch?v=ybxatIulFas
    In this video you can notice I'm stopped at a traffic light and the GPS indicates I'm at 100km / h approaching the place I am standing due to this delay often missed my ways.


    Stay there all my contribution, but I would not recommend converting the 3790 to 3490 while the problem of satellite reception is not resolved if it will be no solution.

    A hug to everyone and
    Good Ways
    Vs: XT/ Nuvi 3790 Vs5.0 HWID 1101-Firm2.60
    Mapa: CNSA 2014.30, AutoGuia 3.27,TRC Brasil 13.11typ, Mapa3D, G2S, ASR, JCV, BaseMap,DEM and Traffic
    POIs: GPS INFO + Travel Guide + Vozes + Veiculos

  10. #80
    uppums is offline Corporal
    Join Date
    May 2011
    Posts
    15
    Thanks
    9
    Thanked 1 Time in 1 Post

    3790 Update Then no map detail ??

    I have just updated my Garmin 3790T via Garmin Express when I plugged it in it said my new map was ready
    I updated it But.... There is No map detail just the pink line that I am traversing.
    It give me the direction ETC allows me to input addresses via Voice command or via touchpad
    But no map detail have tinkered with the settings for navigation - car - and so on More detail - less detail
    all to no avail no onscreen map detail except for the pink line.

    Any thoughts would be nice
    Thanks in advance

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast

LinkBacks (?)

  1. 17th February 2011, 08:07

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •