Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 90

Thread: Multiple maps on SD

  1. #1
    janevj is offline Lance Corporal
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 1 Post

    Multiple maps on SD

    Hello,

    I`m new to this so I have a question.
    How can i have multiple maps on my SD card, i download all of them in gmasupp.img format and I don`t know how to rename the files so all of them can be read from the device (I have nuvi 205)

    Regards,

  2. The Following 5 Users Say Thank You to janevj For This Useful Post:


  3. #2
    Airion's Avatar
    Airion is offline Global Moderator
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,134
    Thanks
    216
    Thanked 4,924 Times in 504 Posts

    Re: Multiple maps on SD

    Quote Originally Posted by janevj View Post
    Hello,

    I`m new to this so I have a question.
    How can i have multiple maps on my SD card, i download all of them in gmasupp.img format and I don`t know how to rename the files so all of them can be read from the device (I have nuvi 205)

    Regards,
    You can only have one file named gmapsupp.img in the sdcard.
    You can merge all of them together using gmaptool under the name gmapsupp.img

  4. #3
    janevj is offline Lance Corporal
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 1 Post

    Re: Multiple maps on SD

    merging them will be exactly like having them all but I will only have one file?
    no other problems will happen if lets say i have europe map and adria route (europe map contains small part of adria route)?

    I also have a couple of maps stored on my SD .. how do I find out which map is from which country ?
    Last edited by janevj; 20th September 2010 at 13:25.

  5. #4
    Airion's Avatar
    Airion is offline Global Moderator
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,134
    Thanks
    216
    Thanked 4,924 Times in 504 Posts

    Re: Multiple maps on SD

    Quote Originally Posted by janevj View Post
    merging them will be exactly like having them all but I will only have one file?
    no other problems will happen if lets say i have europe map and adria route (europe map contains small part of adria route)?

    I also have a couple of maps stored on my SD .. how do I find out which map is from which country ?
    Don't worry after merging.
    It will be reflected in the map info

  6. #5
    RedStrom is offline Private
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Multiple maps on SD

    You can do the same with Mapsource. Select the parts of the cards you want and send it to your GPS.
    1 gmapsupp.img but your device will show all the cards.

  7. #6
    4Qman is offline Corporal
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    29
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Multiple maps on SD

    I have 62s and I just rename the maps what I want and they still load.

    Why cant people just do that?
    Garmin 62s
    8Gb Micro SD

  8. #7
    janevj is offline Lance Corporal
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 1 Post

    Re: Multiple maps on SD

    because it`s easier to have all the map loaded at once and not think about which maps are loaded before going on trip

  9. #8
    Airion's Avatar
    Airion is offline Global Moderator
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,134
    Thanks
    216
    Thanked 4,924 Times in 504 Posts

    Re: Multiple maps on SD

    Quote Originally Posted by janevj View Post
    because it`s easier to have all the map loaded at once and not think about which maps are loaded before going on trip
    If all maps loaded at one instance - the performance will be slower due to map search.
    Hardly noticable but it works slower than usual. Advisable to turn off un-used maps.

  10. #9
    catymag's Avatar
    catymag is offline Command Sergeant Major
    Join Date
    May 2010
    Location
    www.gpspower.net
    Posts
    197
    Thanks
    34
    Thanked 338 Times in 30 Posts

    Re: Multiple maps on SD

    Quote Originally Posted by 4Qman View Post
    I have 62s and I just rename the maps what I want and they still load.

    Why cant people just do that?
    i've a 62st and i do it

  11. #10
    4Qman is offline Corporal
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    29
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Multiple maps on SD

    Catymag,

    Its just soo much easier, I have a map named Afghanistan.img, Another named UK&Ireleand.img. and a few others.

    I dont like them all under 1 file as i find it slower, plus this way when these are unlocked its easier to move the maps to other GPS when needed and not worry about installing mapsource.,

    I am new to GPS's, i always would use map and compass so this was a massive jump for me. Does it sound right what im doing, just it seemed logical to do things this way.
    Garmin 62s
    8Gb Micro SD

Page 1 of 9 123 ... LastLast

LinkBacks (?)


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •