GPSUNDERGROUND FORUM IS ON SALE
Results 1 to 5 of 5

Thread: Use of TMC with Sony Nav-U92

  1. #1
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Use of TMC with Sony Nav-U92

    Has anyone turned on TMC in IGO8 with a Sony Nav-U92(or other Nav-U). I tried to detect the TMC-receiver in the sony(which has a TMC receiver) but Igo says it cannot find the TMC receiver? What can be the problem?

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Use of TMC with Sony Nav-U92

    Quote Originally Posted by johanv58 View Post
    Has anyone turned on TMC in IGO8 with a Sony Nav-U92(or other Nav-U). I tried to detect the TMC-receiver in the sony(which has a TMC receiver) but Igo says it cannot find the TMC receiver? What can be the problem?
    Vreemd,
    ik heb een sony U71T, gaat perfect met tmc.....
    heb je je sony wel laten zoeken naar een tmc ??
    ik heb wel eens gehoord, dat veel (moderne) auto's een zon-werende (=metaal) laag hebben.
    Voordeel: minder zon-warmte, nadeel, geen radio signalen.
    meestal in de buurt van je binnenspiegel is een gedeelte met minder afscherming ... leg je antenne daar eens neer

    succes

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Use of TMC with Sony Nav-U92

    misschien heeft jouw auto een zon-werende voorruit
    hier komt minder zon door, mara houd ook radio signalen -en dus ook tmc- tegen

    misschien in de buurt van je binnenspiegel, daar is meestal wel een gedeelte "vrij" van zonwering

    kan je hem wel opzoeken...??

    succes

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Use of TMC with Sony Nav-U92

    Bij de iGO Primo versie die ik heb, moet je de GPS expliciet aangeven in de SYS.TXT Dus:

    [gps]
    port="5"
    baud="57600"


    Verder heb ik i.v.m. het "gebroken" iGO stemgeluid op Sony Nav-u apparatuur een bufferparameter
    aangepast.

    [sound]
    queue_length=200


    Dit werkt goed op een U53G en U92TW model. Wat het U92TW model betreft, loop ik vast op de TMC in iGO (zowel Primo als 8.3.4 versie).

    Kan iemand mij zeggen of het mogelijk is e/o met welke parameters de SYS.TXT moet worden aangepast + de waarden? Zijn het onderstaande parameters?

    [tmc]
    use_tmc = 1
    auto_detour_calc = 0
    baud = ?
    ignore_all_events = 0
    port = "COM,?"
    source = "?"

  5. #5
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Use of TMC with Sony Nav-U92

    Hi,
    Has anybody managed to get this working on igo8 this doesn't seem to have the [tmc] entries ? in the sys.txt folder.
    Thanks

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •