Results 1 to 10 of 10

Thread: problem with igo8.3

  1. #1
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    problem with igo8.3

    Hi i have a problem with igo8.3 when i try to start the program load till to languages and then nothing
    goes back to the main screen.... please if you know why help me.... thanks....

  2. #2
    duffer is online now Captain
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    584
    Thanks
    20
    Thanked 81 Times in 62 Posts

    Re: problem with igo8.3

    Quote Originally Posted by andy082 View Post
    Hi i have a problem with igo8.3 when i try to start the program load till to languages and then nothing
    goes back to the main screen.... please if you know why help me.... thanks....
    Probably because you are using the wrong resolution entry in the sys.txt.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: problem with igo8.3

    i dont know how i fix this my sys.txt it's that..what i should be change.. sorry for my english type. i am from greece,and thanks..
    [folders]
    has_secondary_root=0[interface]
    skin="ui_igo8_da"
    [3d]
    fade_distance_for_car=0[folders]
    app="%SDCARD%/iGO8"
    fade_distance_for_guidance_arrow=0[tts]
    tts_buffer=131072
    announce_exit_directions=1
    tts_logics=3
    priority="HIGH"
    always_say_road_names=1
    announce_street_name=1
    skip_exit_numbers=0

    [dynamiccompressor]
    compressor=1
    ratio=9
    gain=9

    [sound]
    ding=0
    queue_length=200
    mute_os_key=1
    pause_mp3_sooner=1

    [debug]
    sound_q_length=200
    tts_min_ready_wav= 1
    tts_getaway_time=100
    tts_expected_engine_delay=400[device]
    type="HTC Touch HD T8282"
    sdcard_dsk_num=7[interface]
    skin="ui_igo8_da"[defaults]
    mainroadness=60
    shortessness=50
    simplificationness=40

    [route]
    correctness=85
    planned_route_weight=4
    scenic_highway_weight=4
    scenic_scenic_weight=2
    tmc_weight=6[interface]
    maxzoom2d=6000000
    show_exit=1
    defaulttilt3d=7600

    [map]
    3d_max_tiltlevel=10000[map]
    2dheadup=1

    3d_max_zoomlevel=3000
    3d_min_zoomlevel=40
    3d_max_zfar=2000

    [smartzoom]
    minangle=0
    maxangle=80[warning]
    pedestrian_warning=0
    speedcam_visualtype=1
    speedcam_soundtype=1
    speedcam_warning=1
    speedlimit_warning_voice=1
    speedlimit_warning_visual=1
    speedwarn_tolerance=110
    speedlimit_warning=1[debug]
    earth=1[3d_config]
    disable_roadsign_navigation_mode=0[poi]

    [map]
    2dheadup=1[route]
    correctness=100[device]

  4. #4
    duffer is online now Captain
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    584
    Thanks
    20
    Thanked 81 Times in 62 Posts

    Re: problem with igo8.3

    Where did you get that sys.txt and what version of iGO8 are you using? First of all, it's huge and is probably causing a lot of your problems. Also, what is the resolution for your device?

    Can someone here help him with a proper sys.txt for iGO8?
    Last edited by duffer; 27th November 2012 at 20:23.

  5. #5
    Bleep55 is offline Staff Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    71
    Thanks
    6
    Thanked 17 Times in 6 Posts

    Re: problem with igo8.3

    Here is what I am using. Hope this helps? I don't think it is any smaller but it works in my Mio c230 and C320.

    [folders]
    app="%SDCARD%/iGO8"

    [debug]
    enable_roadshadow=1
    show_residentonly=1
    enable_roadsign=1
    enable_landmark_occlusion=1
    show_oneway_3d=1
    show_oneway=1
    show_gps_pos=1
    show_signpost=1
    background_navigation=1
    screen_calibration=1
    skip_eula=1
    ;max_memory=25000000

    [interface]
    maxzoom2d=6000000
    show_exit=1
    shutdown_time=0
    defaulttilt3d=7600

    [map]
    2dheadup=1
    3d_max_tiltlevel=7500
    3d_max_zoomlevel=3000
    3d_min_zoomlevel=40
    3d_max_zfar=2000
    stop_rotate_on_map_move=1
    inertia_on_map_move=1
    follow_gps=1
    2dheadup=1

    [poi]
    poi_show_all_btn=1
    poi_labels=1
    show_poi_boundingrects=1
    show_poi_areas=1

    [navigation]
    show_current_city=1
    show_countrychange=1
    autoreplan_action="AUTO"
    gps_pos_to_road=1

    [smartzoom]
    minangle=80
    maxangle=80

    [msnd]
    enabled=0

    [map]
    3d_scale_carmodel=1
    3dcarsizemin=8000
    3dcarsizemax=8000
    3dcarsizemul=10000

    [tts]
    tts_buffer=131072
    announce_exit_directions=1
    tts_logics=3
    priority="HIGH"
    always_say_road_names=1
    announce_street_name=1
    skip_exit_numbers=0

    [sound]
    ding=0
    queue_length=200

    [3d_config]
    disable_roadsign_navigation_mode=0

  6. #6
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: problem with igo8.3

    i run the igo8.3,the device is mls 4810. I try to run the program without sys.txt and again the same problem stop's to the languages. I think the resolution of device is 480_272.. the program run perfect, the only think i do it's update to speedcameras,
    after that i have that problem,i try to delete the speedcameras after that but nothing, i dont know what to do...... but thanks for your answers again...

  7. #7
    bazzle is offline Lieutenant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Melb Oz
    Posts
    347
    Thanks
    32
    Thanked 18 Times in 9 Posts

    Re: problem with igo8.3

    Change / check [GPS] baud and port to yours AND resolution under [Raw Display] and [Interface]


    [folders]
    app="%SDCARD%/iGO8"

    [debug]
    enable_roadshadow=1
    show_residentonly=1
    enable_roadsign=1
    enable_landmark_occlusion=1
    show_oneway_3d=1
    show_oneway=1
    show_gps_pos=1
    show_signpost=1
    background_navigation=1
    screen_calibration=1
    skip_eula=1
    ;max_memory=25000000
    traincrossing=1
    supress_trivial_left=0
    supress_trivial_right=0

    [gps]
    port="2"
    baud="9600"
    delay="500"

    [interface]
    maxzoom2d=6000000
    show_exit=1
    shutdown_time=0
    defaulttilt3d=7600
    vga=0
    resolution_dir="800_480"
    skin="ui_igo8"


    [map]
    2dheadup=1
    3d_max_tiltlevel=10000
    3d_max_zoomlevel=3000
    3d_min_zoomlevel=40
    3d_max_zfar=2000
    stop_rotate_on_map_move=1
    inertia_on_map_move=1
    follow_gps=1
    2dheadup=1

    [poi]
    poi_show_all_btn=1
    poi_labels=1
    show_poi_boundingrects=1
    show_poi_areas=1
    enable_pois_before_0802017=1

    [navigation]
    show_current_city=1
    show_countrychange=1
    autoreplan_action="AUTO"
    gps_pos_to_road=1
    sim_speed_factor=3.0

    [smartzoom]
    minangle=0
    maxangle=80

    [msnd]
    enabled=0

    [map]
    3d_scale_carmodel=1
    3dcarsizemul=10000
    3dcarsizemin=7000
    3dcarsizemax=8000



    [rawdisplay]
    class="landscape"
    highres=0
    screen_x=800
    screen_y=480

    [sound]
    ding=1 ;=0 no ding
    queue_length=200

    [route]
    correctness=80

    [tts]
    tts_buffer=131072
    announce_exit_directions=1
    tts_logics=3
    priority="HIGH"
    always_say_road_names=1
    announce_street_name=1
    skip_exit_numbers=0
    supress_trivial_left=0
    supress_trivial_right=0

    [3d_config]
    roadsign_lines_per_screen=12
    disable_roadsign_navigation_mode=1 ;=0 balloon =1 in street

    [tmc]
    auto_detour_calc="0"
    announce_total_route="1"
    ainit_on_startup="1"
    new_event_recalc_timeout="5"
    changed_event_recalc_timeout="5"
    tmc_weight="6"
    3d_tmc_road_extra_width="200"
    show_tmc="1"
    tmc_all_stations="1"

    [traffic.settings]
    ;detour_acceptance_mode="0" ;no detour proposed in case of traffic jam
    ;detour_acceptance_mode="1" ;detour automatic
    detour_acceptance_mode="2" ;detour proposed (must be accepted)


    [warning]
    speedcam_max_lookahead=200
    speedcam_max_angle=20
    speedcam_snap_distance=200
    speedcam_maxdistance_from_road=10


    [dynamiccompressor]
    compressor=1
    a0=56806
    thrs=24703
    ratio=8
    gain=10
    Last edited by bazzle; 28th November 2012 at 15:48. Reason: added bit reminded by Duffer

  8. #8
    duffer is online now Captain
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    584
    Thanks
    20
    Thanked 81 Times in 62 Posts

    Re: problem with igo8.3

    Quote Originally Posted by bazzle View Post
    Change / check GPS baud and port to yours AND resolution under [Raw Display]


    [folders]
    app="%SDCARD%/iGO8"

    [debug]
    enable_roadshadow=1
    show_residentonly=1
    enable_roadsign=1
    enable_landmark_occlusion=1
    show_oneway_3d=1
    show_oneway=1
    show_gps_pos=1
    show_signpost=1
    background_navigation=1
    screen_calibration=1
    skip_eula=1
    ;max_memory=25000000
    traincrossing=1
    supress_trivial_left=0
    supress_trivial_right=0

    [gps]
    port="2"
    baud="9600"
    delay="500"

    [interface]
    maxzoom2d=6000000
    show_exit=1
    shutdown_time=0
    defaulttilt3d=7600
    vga=0
    resolution_dir="800_480"
    skin="ui_igo8"


    [map]
    2dheadup=1
    3d_max_tiltlevel=10000
    3d_max_zoomlevel=3000
    3d_min_zoomlevel=40
    3d_max_zfar=2000
    stop_rotate_on_map_move=1
    inertia_on_map_move=1
    follow_gps=1
    2dheadup=1

    [poi]
    poi_show_all_btn=1
    poi_labels=1
    show_poi_boundingrects=1
    show_poi_areas=1
    enable_pois_before_0802017=1

    [navigation]
    show_current_city=1
    show_countrychange=1
    autoreplan_action="AUTO"
    gps_pos_to_road=1
    sim_speed_factor=3.0

    [smartzoom]
    minangle=0
    maxangle=80

    [msnd]
    enabled=0

    [map]
    3d_scale_carmodel=1
    3dcarsizemul=10000
    3dcarsizemin=7000
    3dcarsizemax=8000



    [rawdisplay]
    class="landscape"
    highres=0
    screen_x=800
    screen_y=480

    [sound]
    ding=1 ;=0 no ding
    queue_length=200

    [route]
    correctness=80

    [tts]
    tts_buffer=131072
    announce_exit_directions=1
    tts_logics=3
    priority="HIGH"
    always_say_road_names=1
    announce_street_name=1
    skip_exit_numbers=0
    supress_trivial_left=0
    supress_trivial_right=0

    [3d_config]
    roadsign_lines_per_screen=12
    disable_roadsign_navigation_mode=1 ;=0 balloon =1 in street

    [tmc]
    auto_detour_calc="0"
    announce_total_route="1"
    ainit_on_startup="1"
    new_event_recalc_timeout="5"
    changed_event_recalc_timeout="5"
    tmc_weight="6"
    3d_tmc_road_extra_width="200"
    show_tmc="1"
    tmc_all_stations="1"

    [traffic.settings]
    ;detour_acceptance_mode="0" ;no detour proposed in case of traffic jam
    ;detour_acceptance_mode="1" ;detour automatic
    detour_acceptance_mode="2" ;detour proposed (must be accepted)


    [warning]
    speedcam_max_lookahead=200
    speedcam_max_angle=20
    speedcam_snap_distance=200
    speedcam_maxdistance_from_road=10


    [dynamiccompressor]
    compressor=1
    a0=56806
    thrs=24703
    ratio=8
    gain=10
    and also [interface]. Plus you might need to edit [gps] for your port and baud. Also make sure that you have all the entries for your particular device.
    Last edited by duffer; 28th November 2012 at 13:10.

  9. The Following User Says Thank You to duffer For This Useful Post:


  10. #9
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: problem with igo8.3

    my friend's,thanks a lot for your answer's,i fix it,the problem was a languages zip. i change it and now run perfect... thanks again and again.. always we must to keep a backup....i learn now friend's...............

  11. #10
    pete1 is offline Private
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6
    Thanks
    11
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Re: problem with igo8.3

    I have been struggling with system text and found yours, It is now working perfect thank you

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •