Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: IGO 8.3 for WinCe 5.0 GPS

  1. #1
    willowgate is offline Corporal
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 2 Posts

    Question IGO 8.3 for WinCe 5.0 GPS

    Hi,

    I would like to know if is it possible to install/run IGO 8.3 on a GPS using WinCe 5.0. My GPS use Destinator software presently.

    - Instructions ?
    - Download Link (Software and map for North America) ?

    Regards,
    Willow Gate

  2. The Following User Says Thank You to willowgate For This Useful Post:


  3. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: IGO 8.3 for WinCe 5.0 GPS

    I can tell for sure its possible, just hack the device to come into the windows environement and install it from there using the device browser, should work same as installation interface in windowsXP or anything similar. Maps ? Well, they are lying all around the net, all you need to do is pick the mup from floor.

  4. #3
    Guardian is offline Corporal
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    16
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: IGO 8.3 for WinCe 5.0 GPS

    Will test a Medion 150 tonight without any hack ( just like with the mio story only difference shoud be naming off the igo8.exe and placing the file on flash )

  5. #4
    Guardian is offline Corporal
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    16
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: IGO 8.3 for WinCe 5.0 GPS

    Quote Originally Posted by Guardian View Post
    Will test a Medion 150 tonight without any hack ( just like with the mio story only difference shoud be naming off the igo8.exe and placing the file on flash )
    It's running now on the Medion mdpna 150 ( wince 4.2) installed the latest pna version.
    Untill now it's running with the hack.

    No see if I can replace the original Navigator files with the renamed igo files so it can work without wince hack

  6. #5
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: IGO 8.3 for WinCe 5.0 GPS

    I would like to know aswell how to on a MIO Moov 310 :-)

  7. #6
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: IGO 8.3 for WinCe 5.0 GPS

    I have a gps with CE 5 and IGO on it. When I removed the temporary GPS software and put the IGO8.3 on there, all looked ok but when I went to start the gps again, it comes up with a message about changing the navigation path. anyone come across this issue?? thanks

  8. #7
    Airion's Avatar
    Airion is offline Global Moderator
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,134
    Thanks
    216
    Thanked 4,945 Times in 506 Posts

    Re: IGO 8.3 for WinCe 5.0 GPS

    Quote Originally Posted by limax View Post
    I would like to know aswell how to on a MIO Moov 310 :-)
    Edit the path to the new software in Mainshell
    Open the file mainshell.ini and mainshell.xml using notepad or wordpad.
    Redirect exe path to new location of software installed in folder

  9. #8
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: IGO 8.3 for WinCe 5.0 GPS

    i installed IGO8 and when i ran it it gave me a fatal error saying "Initialization error: no language files were found." I installed a language pack but still wont work...maybe i got the installation path wrong or i am doing something wrong, can somebody help??? Igo8 opens up really small on the upper left hand corner of the screen, can i fix this? i also need to know if someone can help me download the us maps from somewhere or send a link, been looking everywhere for them and cant find them! Thanks in advance

  10. #9
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: IGO 8.3 for WinCe 5.0 GPS

    Hi there

    i have TakeMS ROute43 navigation, based on WinCE5 and iGO 8...
    I've downloaded the new iGo 8.3 - and want to upgrade it - but i need to change path in mainshell.ini ...
    Now - how do i enter the WINCE system?
    When i start device, i directly boot onto menu chere i can just change language, or set time, AND enter navigation (with predefined path/exe)... I tried holding down the power button for 10 secs, as i read somewhere but nothing happens... Any ideas what to do?

    thanks!
    W

  11. #10
    Airion's Avatar
    Airion is offline Global Moderator
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,134
    Thanks
    216
    Thanked 4,945 Times in 506 Posts

    Re: IGO 8.3 for WinCe 5.0 GPS

    Connect your unit via mass storage by usb cable.
    Use windows explorer and click on your Mio.
    Go to program files/mainshell.
    You will find mainshell.xml and mainshell.ini
    Use notepad - open them and check the execution path of your new software.
    Follow the same sequences - write over the mspath.
    Then save and reboot your system
    You may need to change the png icon for your new software.
    Check the size of the png file inside - replaced as accordingly

Page 1 of 3 123 LastLast

LinkBacks (?)

  1. 13th November 2011, 13:20
  2. 26th October 2011, 09:45
  3. 27th September 2011, 23:20
  4. 13th July 2011, 13:55
  5. 16th June 2011, 10:25
  6. 19th May 2011, 03:16
  7. 16th May 2011, 21:08
  8. 11th May 2011, 06:26
  9. 6th February 2011, 06:10

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •