GPSUNDERGROUND FORUM IS ON SALE
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: Missing first part of first word TTS

  1. #1
    harrym1byt is offline Lance Corporal
    Join Date
    May 2011
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Missing first part of first word TTS

    Primo 1.2 - Several of us, a group of car enthusiasts, have bought a Chinese double din satnav/ICE system. The satnav runs in WinCE 6 and silences the radio (or etc..) during a TTS announcement, it genearally works great - except....

    The first word or part of the word of the TTS announcement is missing or silent. 'Take the next left' sounds like '..ke the next left' - 'After 300 yards turn right' sounds like '..ter 300 yards turn right'.

    Is there a fix for this?

    No problems noted with Igo 8 or previous Primo versions.
    Last edited by harrym1byt; 11th May 2011 at 16:37.

  2. #2
    Matt174e is offline Private
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Missing first part of first word TTS

    I'm in the same boat as you. Not only does it cut off the first part, but more annoyingly... it's silent for about 8 seconds after it says "Turn Left" or something. It's very irritating while listening to music.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Missing first part of first word TTS

    same situation, ideas? maybe sys.txt

  4. #4
    bazzle is offline Lieutenant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Melb Oz
    Posts
    347
    Thanks
    33
    Thanked 20 Times in 10 Posts

    Re: Missing first part of first word TTS

    Heres a 1st start, may do nothing.
    [sound]
    csv_voice_enabled=1

    [dynamiccompressor]
    compressor=1
    a0=56806
    thrs=24703
    ratio=8
    gain=10

    [3D]
    max_pois_on_horizont="2"
    max_pois="20"

    [3d_config]
    rotated_roadsigns=0
    roadsign_lines_per_screen="20"
    disable_roadsign_navigation_mode="1"

    [sound]
    csv_voice_enabled=1
    ding=0

    [warning]
    speedcam_maxdistance_from_road=50

    ;[debug]
    ;max_memory=35000000
    ;reserve_memory=1700000
    ;cache=600000

    OR try this in Debug, play around with the numbers??

    tts_min_ready_wav="1"
    tts_getaway_time="100"
    sound_q_length="200"

    Bazzle
    Last edited by bazzle; 18th June 2011 at 12:46.

  5. #5
    carl2222 is offline Lance Corporal
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Missing first part of first word TTS

    did anybody find a solution to this problem

  6. #6
    HiroboFreak is offline Lance Corporal
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    11
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Missing first part of first word TTS

    I have a 2din system fitted to my Sorento & I'm having the same problem.
    Has anybody found a definite solution yet?
    I would really like to use the TTS feature as it sounds very natural compared to the TTS system on my old stand-alone GPS unit.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Missing first part of first word TTS

    Is there someone who find a solution ?

  8. #8
    duffer is offline Captain
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    665
    Thanks
    26
    Thanked 105 Times in 80 Posts

    Re: Missing first part of first word TTS

    Maybe? Try going into the voice's "info.ini" and play with tts_rate=. Change the value up and down and see if that helps.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    3
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Missing first part of first word TTS

    Quote Originally Posted by duffer View Post
    Maybe? Try going into the voice's "info.ini" and play with tts_rate=. Change the value up and down and see if that helps.
    I am Also having the same issue of missing 1st part of announcement. Anybody got solve this ?
    Did this

    tts_min_ready_wav="1"
    tts_getaway_time="100"
    sound_q_length="200"

    help?

    Eagerly waiting to fix this...

  10. #10
    dohcacr is offline Lieutenant Colonel
    Join Date
    May 2010
    Posts
    959
    Thanks
    9
    Thanked 418 Times in 91 Posts

    Re: Missing first part of first word TTS

    Post your complete sys.txt.

Page 1 of 3 123 LastLast

LinkBacks (?)

  1. 1st January 2012, 11:47

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •