GPSUNDERGROUND FORUM IS ON SALE
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Igo 8.3 Jan 7 2009 on Sony NV-U82/52/53/73/83/93

  1. #1
    cebu is offline Private
    Join Date
    May 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 7 Times in 2 Posts

    Igo 8.3 Jan 7 2009 on Sony NV-U82/52/53/73/83/93

    I recover this post via Google cache, maybe some people still like it. You can always update Igo by your self.
    The methode is the most important.

    Here the Igo Primo version,


    Here the version of jan 7 2009.

    Small version,



    Rename the original file Mounted Volume\Sony\nav-u\nav-u.exe on the pna to nav-u2.exe

    To go back to Sony software, rename the saved nav-u2.exe to nav-u.exe

    Unzip the download file to for e.g. c:\Mounted Volume

    Copy c:\Mounted Volume to the pna with active sync, use Windows xp with Active sync 4.5 and not Vista.

    Reset the pna and look.

    You have to fill your self the content folder with your own maps , voices etc.
    Only the basemap and Monaco is in the zip file, voice Dutch and language English, to keep the zip file small.

    Only the new maps of Igo 8.3 will work!

    This is the structure of the folders:

    Mounted Volume
    ---Igo8
    ¦ +---content
    ¦ ¦ +---building
    ¦ ¦ +---dem
    ¦ ¦ +---lang
    ¦ ¦ +---map
    ¦ ¦ +---phoneme
    ¦ ¦ +---poi
    ¦ ¦ +---scheme
    ¦ ¦ +---speedcam
    ¦ ¦ +---texture
    ¦ ¦ +---userdata
    ¦ ¦ +---voice
    ¦ +---defaults
    ¦ +---license
    ---Sony
    >>> +---nav-u

    On Sony U-71T.

    change in nav-u.mscr
    RunWait("\Mounted Volume\Sony\nav-u\ToolDevice.exe","off 18")
    RunWait("\Mounted Volume\Sony\nav-u\ToolDevice.exe","off 15")

    with

    RunWait("\Mounted Volume\Sony\nav-u\ToolDevice.exe","off 19")
    RunWait("\Mounted Volume\Sony\nav-u\ToolDevice.exe","off 17")


    and igo8 will find GPS
    Thanks to metaxa of Pccwarez

    Maybe the same on U-83T, but on U93T it stays 18/15 thanks Kukabuvar

    You can choose between Sony original software and Igo8 after you have put my version in the download above,
    if you have renamed the original nav-u.exe to nav-u2.exe.
    For this you have to reset the pna to get the choice again.

    Always reset your pna also, with the small button next to the ac/dc, if you putting new software on it.

    Check if you put everthing in the right folder.

    Here the nav-u.mscr what at startup is running if you use the files from my zip file.

    You see it is very simple, so you see why you have to rename the orginal Sony software to nav-u2.exe.
    If you answer at startup with no, this line is executed: RunWait("\Mounted Volume\Sony\nav-u\nav-u2.exe")
    The orginal nav-u.exe is 6 or 7 mb, (becomes nav-u2.exe after the rename), the one in the zip file is 8000 kb, what is starting the script.

    Igo8 has to be "\Mounted Volume\iGO8\iGO8.exe", look line RunWait ("\Mounted Volume\iGO8\iGO8.exe")


    RegWriteDword ("HKCU", "ControlPanel\Volume", "Mute", 5)

    Kill ("SonyCalibMan.exe")

    Close("SonyAppMan")

    Copy("\Mounted Volume\Sony\nav-u\MortScript.exe","\Windows\MortScript.exe")
    Copy("\Mounted Volume\Sony\nav-u\toolhelp.dll","\Windows\toolhelp.dll")
    Copy("\Mounted Volume\Sony\nav-u\TestMode.exe","\Windows\TestMode.exe")
    Copy("\Mounted Volume\Sony\nav-u\PowerOn.mscr","\Windows\PowerOn.mscr")

    RunOnPowerOn ("\Windows\MortScript.exe","\Windows\PowerOn.mscr" )

    RunWait("\Mounted Volume\Sony\nav-u\ToolDevice.exe","off 18")
    RunWait("\Mounted Volume\Sony\nav-u\ToolDevice.exe","off 15")
    RunWait("\Mounted Volume\Sony\nav-u\ToolDevice.exe","on Serial")

    Run ("\Windows\TestMode.exe")
    Sleep (50)
    Kill ("TestMode.exe")

    While (TRUE)
    RunWait ("\Mounted Volume\iGO8\iGO8.exe")
    PowerOff
    EndWhile


    Here the sys.txt file Igo8 I using on Sony navi
    [interface]
    resolution_dir="480_272"
    vga=0
    shutdown_time=0

    [rawdisplay]
    class="landscape"
    screen_x=480
    screen_y=272

    [folders]
    app="Mounted Volume\iGO8"
    ;sdcardpath="\MemoryStick"
    ;content="\MemoryStick\iGO8\content"

    [debug]
    skip_eula=1
    enable_roadshadow=1

    [map]
    auto_nightmode=0

    [msnd]
    msnd.start=0

    [tts]
    always_say_road_names=1
    announce_street_name=1

    [sound]
    queue_length=200
    ding=0

    [gps]
    port="5"
    baud="57600"


    With the startup script and sys.txt you can use also other IGO8 versions if you like.

    Here a list what device should by working:

    NV-U92T,NV-U82,NV-U72T and NV-U52 are NOT compatible with Microsoft Windows Vista so use Windows xp with active sync 4.5

    NV-U93T, NV-U83, NV-U73T and NV-U53 are compatible with Microsoft Windows Vista
    Download Windows Mobile Device Center 6.1 or later from the Microsoft support site, if not already installed.

    If you use an American pna with own Sony communication software.

    Use preferred Windows xp, install active sync 4.5

    Thanks to DVDPhreak of Gpsunderground,

    Installed ActiveSync and changed the setting for connecting to USB only. All other settings for synchronising are disabled.
    After connecting you can browse the contents (from ActiveSync menu) tested with a NV-U73T.

    Look here also,


    http://forum.gps24.pl/viewtopic.php?t=8949

    Look here for aristidesfl his solution of Sony u71t + iGo8 + Standby Button + Back light sensor, but will
    work maybe also on other pna.

    viewtopic.php?f=277&t=66287
    Last edited by cebu; 3rd July 2010 at 06:44. Reason: Updating links

  2. The Following 2 Users Say Thank You to cebu For This Useful Post:


  3. #2
    fartsack is offline Corporal
    Join Date
    May 2010
    Posts
    19
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Igo 8.3 Jan 7 2009 on Sony NV-U82/52/53/73/83/93

    could you reupload the links please, they are not working. Thanks.

  4. #3
    Join Date
    May 2010
    Posts
    1
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Igo 8.3 Jan 7 2009 on Sony NV-U82/52/53/73/83/93

    I have a sony nav-u 51s, I live in Brazil, is to install igo 8.3 or igo primo in this gps .... I thank you .... congratulations forum ...

  5. #4
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Igo 8.3 Jan 7 2009 on Sony NV-U82/52/53/73/83/93

    Hello all

    Now I have a Sony Nav-U73T and have been looking, reading and so much more.
    I have tried 3 computers and like 5 different versions of Activesync ( and activesync doesn't see the unit also) and I have not been able to unlock the unit.

    All I can see with just windows explorer and have show hidden files unchecked is
    NAV_U
    -NV01N001
    --CONTENTS
    ---SOUND
    ---TMC
    --MAPS

    Can anyone help me out.

    Thank You

  6. #5
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Igo 8.3 Jan 7 2009 on Sony NV-U82/52/53/73/83/93

    Quote Originally Posted by dcbj View Post
    Hello all

    Now I have a Sony Nav-U73T and have been looking, reading and so much more.
    I have tried 3 computers and like 5 different versions of Activesync ( and activesync doesn't see the unit also) and I have not been able to unlock the unit.

    All I can see with just windows explorer and have show hidden files unchecked is
    NAV_U
    -NV01N001
    --CONTENTS
    ---SOUND
    ---TMC
    --MAPS

    Can anyone help me out.

    Thank You
    Hi,
    I have the same problem with you. Did you resolved this problem? Or does anyone had resolved please help me. The Microsoft ActiveSync 4.5 can not connect the device. I'm using Windows XP SP3. Thanks!

  7. #6
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Igo 8.3 Jan 7 2009 on Sony NV-U82/52/53/73/83/93

    Duplicated post
    Last edited by kakalot; 4th February 2011 at 14:25. Reason: Duplicated post

  8. #7
    teeyaha is offline Private
    Join Date
    May 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Igo 8.3 Jan 7 2009 on Sony NV-U82/52/53/73/83/93

    It crashes for me on U93T.
    Here is message

    ------------------------------------------------------
    ------------------------------------------------------
    ------------------ Crash Log Begin -------------------


    Current System time: "2011-05-24 21:57:25"
    Build: 8.3.4.117940 Built @ Nov 3 2009 - 11:46:10

    Memory Stats:

    FreeMemory: 33 MB, 696 KB, 0 B
    TotalUseableMemory: 46 MB, 264 KB, 0 B
    MaxMemory: 132 MB, 0 KB, 0 B
    ReservedMemory: 4 MB, 0 KB, 0 B
    ActualCacheSize: 1 MB, 940 KB, 136 B
    GarbageSize: 1 MB, 940 KB, 136 B



    --------------------------------------------------------------------------
    Process Name PID BaseAddr ParentPID PrioBase
    --------------------------------------------------------------------------
    iGO8.exe 0xa3d06662 0x08000000 0x00000000 0x00000003
    --------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------------------------
    Modules Name BaseAddr BaseSize
    --------------------------------------------------
    toolhelp.dll 0x01f00000 0x00005000
    oleaut32.dll 0x03b40000 0x00030000
    ole32.dll 0x03b70000 0x00030000
    coredll.dll 0x03f80000 0x00076000
    --------------------------------------------------

    --------------------------------------------------------------
    Threads TID BasePrio DeltaPrio
    --------------------------------------------------------------
    0x00c0ffc2 250 0
    0x60c12152 251 0
    0xe0c23b96 248 0
    0x40c0fd86 251 0
    0xa3ef8222 251 0
    --------------------------------------------------------------


    Exception: 0xc0000005
    At address: 0x0015043c
    Access violation reading address: 0x49db2658
    0x0015043c (A)


    WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \Mounted Volume\iGO8\iGO8.map not found):

    0x085a05a8 (A)
    0x085a04c4 (A)
    0x0859f910 (A)
    0x0859fa0c (A)
    0x08016620 (A)
    0x080165ec (A)
    0x03fa8920 (A)
    0x03fb0ca4 (A)
    0x800468e0 (A)
    0x80070414 (A)
    0x8004a9bc (A)
    0x800467f8 (A)
    0x0815043c (A)
    0x082bff6c (A)
    0x084e6da0 (A)
    0x0849698c (A)
    0x084a3ae8 (A)
    0x0854f018 (A)
    0x0816c86c (A)
    0x080386ec (A)
    0x0817a210 (A)
    0x0817a284 (A)
    0x08169dec (A)
    0x0816c8f8 (A)
    0x0816d954 (A)
    0x0801c38c (A)
    0x08016028 (A)
    0x08016594 (A)
    0x0863ede0 (A)
    0x03f99188 (A)


    Global status:

    bInFocus: 1
    bMouseDown: 0
    bInLogic: 0
    bInRender: 0
    CurrentState[128]: st_Start
    GPS Pos: (0.000000,0.000000)
    Camera: pos0.000000,0.000000) rot:0 persp:0 zoom:0.000000 eng=0)


    State queue:

    0. st_Start


    Waypoints:



    Maps:

    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781687
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781684
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a78167e
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a7816a8
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781686
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781698
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781680
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a78167a
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a78167d
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a7816b6
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a7816aa
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781689
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781691
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781688
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a7816a7
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781695
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a78169d
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a7816a1
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781697
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a78168a
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a78167d
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781699
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781688
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a78167f
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781683
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a78167b
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a7816b3
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a7816a9
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781689
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781693
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a7816a8
    map\Basemap.fbl ver:0x02d0 time:0x4a781696


    ------------------- Crash Log End --------------------
    ------------------------------------------------------
    ------------------------------------------------------

  9. #8
    teeyaha is offline Private
    Join Date
    May 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Igo 8.3 Jan 7 2009 on Sony NV-U82/52/53/73/83/93

    Working perfect now and picking up GPS signal. Sony nav-u93t
    Switched to Primo.

    Had problems with picking up GPS signal but then made change
    Here are my settings. Baud and port are important but changing the source to "nmea" is what got it working for me.
    Hope this helps someone

    [gps]
    baud=57600 ;- write "baud rate"
    port=5 ;- write port
    source="nmea"
    set_messages="0" ;

  10. #9
    davenetv is offline Corporal
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    NE Eng
    Posts
    26
    Thanks
    29
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Igo 8.3 Jan 7 2009 on Sony NV-U82/52/53/73/83/93

    Hi i'm runing igo8 on my nav-u50. windows 7 mobile device center opens it fine maybe work for other sony's ??

  11. #10
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Igo 8.3 Jan 7 2009 on Sony NV-U82/52/53/73/83/93

    Hi,
    I have the same problem like you. Did you solve dhis and can you help me.Thanks

Page 1 of 2 12 LastLast

LinkBacks (?)

  1. 17th August 2011, 07:20
  2. 16th April 2011, 17:35
  3. 20th March 2011, 10:32
  4. 20th February 2011, 11:36
  5. 24th January 2011, 23:53

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •