GPSUNDERGROUND FORUM IS ON SALE
Results 1 to 4 of 4

Thread: TT7 on MEDION PNA460T (WinCE5) : GPS device not detected

  1. #1
    Join Date
    May 2010
    Posts
    4
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    TT7 on MEDION PNA460T (WinCE5) : GPS device not detected

    Hello
    I've successufully instaled TT7 on my MEDION PNA460T device runing on WinCE5, but the problem faced now is that TT does not find the GPS device.
    Whatever the GPS configuration is, when in "GPS status" screen, TT dispalys : "No GPS device!"
    Based on severl searches on Internet, the norml GPS configuration should be :
    Other NMEA GPS receiver
    4800 bds
    GPS_COM port

    Sometimes, with this configuration, the GPS device seems to be detected (TT displays "Poor GPS reception- ..."), but quickly it locks, and back to "No GPS device"

    GPS works fine with legacy GoPal3 navigation SW installed on the PNA

    I've tested for completeness all possible combinaitions (GPS, baud rate, port), but with no success

    I welcome any suggestion

    Best regards

  2. #2
    chaccamacca is offline Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    45
    Thanks
    67
    Thanked 38 Times in 8 Posts

    Re: TT7 on MEDION PNA460T (WinCE5) : GPS device not detected

    You van try Other NMEA GPS receiver, 4800 Baudrate and GPS HWCOM. Than you have to see in the right upper corner a bleu/yellow little circle that is turning .
    When the little blue/yellow circle is not turning you have to try another com port untill the little blue/yellow circle is turning.
    When it is turning it can take a while for the GPS to connect, have patience.

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Posts
    4
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: TT7 on MEDION PNA460T (WinCE5) : GPS device not detected

    Thank you for answer. This is the exact configuration I'm using, but the yellow circle is not turning.
    I've installed MioPocket3.0 giving me access to other GPS utilities and all of them are fixing correctly the satellites.
    So I suspect that TT7 is not able to correctly collect data from GPS_COM port. It behaves as it is hanging up, clicking on the screen makes it responding again.
    I've tried with TT7.4 also, same behavior
    I will do other tests

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: TT7 on MEDION PNA460T (WinCE5) : GPS device not detected

    Most Medion PNA's (at least ones I have seen) all have the GPS on Com2 at 57600 bps... Just a thought.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •