GPSUNDERGROUND FORUM IS ON SALE
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Ram/Eco routes on a One XL

  1. #1
    kmart71 is offline Corporal
    Join Date
    May 2010
    Location
    London
    Posts
    28
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Ram/Eco routes on a One XL

    Can anyone give some advice please.

    I have just updated my Tomtom One XL to have the 850.2781 UK & ROI map and also Navcore.9.101.516023.

    The problem i am having is when i try to navigate to a location using ECo route it goes half way through then stops and says that i cannot do it. if i try shortest route it works. it also works sometimes on a very short Eco route. Looking at the ram i have available it is giving me about 2 -2.5mb free when running normally. i never had this problem before, is it the map or the navcore, or am i doing something wrong.

    if anyone can give some guidance, i would be grateful.

    Many thanks

  2. #2
    heijx is offline Second Lieutenant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Dutch Mountains
    Posts
    285
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Re: Ram/Eco routes on a One XL

    2,5 MB is really not enough. Have you removed the \outsourced.9101 folder?
    Also, try running x40light mode instead of x40.

  3. #3
    kmart71 is offline Corporal
    Join Date
    May 2010
    Location
    London
    Posts
    28
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Ram/Eco routes on a One XL

    Hi Heijx,

    many thanks for the help. To my knowledge the outsourced folder is still in there as per the original navcore from this site. how do i change to x40 lite, sorry but bit of a newbie. thanks in advance.

  4. #4
    Megalos's Avatar
    Megalos is offline First Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Holland
    Posts
    149
    Thanks
    0
    Thanked 76 Times in 5 Posts

    Re: Ram/Eco routes on a One XL

    Change x40 into x40light in the setconfig.txt file.

  5. #5
    kmart71 is offline Corporal
    Join Date
    May 2010
    Location
    London
    Posts
    28
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Ram/Eco routes on a One XL

    Megalos,

    many thankks for the advice. please could you expand on it a little please. I have a One xl, i dont use ASR, Live services, FM transmitter or blue tooth, but do use IQ routes. how do i set this file up, do i write it myself, or can i download it from somewhere?

    many thanks in advance

  6. #6
    heijx is offline Second Lieutenant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Dutch Mountains
    Posts
    285
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Re: Ram/Eco routes on a One XL

    model:x40light
    runcheck
    delgns for TMC - removes old cached data
    ttsoff but remove this if you want vocalizerTTS.
    btoff but set bton if you cannot see speedcams that you use
    fmoff set fmon if you use TMC which does not work
    noqfixdel retains quickgpsfix data on Globallocate chips

    Here's more info on what switchfiles do:

    Code:
    http://www.austech.info/gps/27844-switchfiles-dummies.html

  7. #7
    Megalos's Avatar
    Megalos is offline First Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Holland
    Posts
    149
    Thanks
    0
    Thanked 76 Times in 5 Posts

    Re: Ram/Eco routes on a One XL

    Quote Originally Posted by kmart71 View Post
    how do i set this file up, do i write it myself, or can i download it from somewhere?
    Yes, you can write it yourself. Just open the setconfig.txt file in notepad for example and change the text (like heijx wrote) and save. The setconfig.txt file should be in the root, or in the Config folder.

  8. #8
    kmart71 is offline Corporal
    Join Date
    May 2010
    Location
    London
    Posts
    28
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Ram/Eco routes on a One XL

    Many thanks Megalos & Heijx, unfortunately i am having trouble following the guide etc. not wishing to be lazy, is there a standard X40light file that i can put on the device, or are they device specific?

    Many thanks

  9. #9
    su_A_ve's Avatar
    su_A_ve is offline Staff Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    69
    Thanks
    10
    Thanked 8 Times in 2 Posts

    Re: Ram/Eco routes on a One XL

    Quote Originally Posted by kmart71 View Post
    Many thanks Megalos & Heijx, unfortunately i am having trouble following the guide etc. not wishing to be lazy, is there a standard X40light file that i can put on the device, or are they device specific?

    Many thanks
    It's just a plain text file. Edit it with notepad. Just copy paste the following as minimum (last two turn off bluetooth and fm)

    model:x40light
    btoff
    fmoff

  10. #10
    kmart71 is offline Corporal
    Join Date
    May 2010
    Location
    London
    Posts
    28
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Ram/Eco routes on a One XL

    Many Thanks,


    Is there anything else that i could add to this config file to free up some additional ram. I dont use CSpeech or ASR, just voices, speed cams, IQ routes and post codes. i also have fuel stations, would it help if i removed them as ewell.

    many thanks for the advice.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •