GPSUNDERGROUND FORUM IS ON SALE
Results 1 to 6 of 6

Thread: GO910 no TMC

  1. #1
    davurleon is offline Corporal
    Join Date
    May 2010
    Posts
    19
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    GO910 no TMC

    Hi!

    I have a Go910 with navcore SE 9.101.516023 downloaded from here.
    My problem is:

    1. It is extremely slow to boot, any solution?
    2. I cannot make the TMC work anymore, I really use it quite a lot and would love some advice on making it work! (have tried the x40 in model.txt and fixtmc in setconfig.txt)
    3. And can anyone tell med what the fmsignal and fm2010parameters files actually do?

    Thanks!
    Last edited by davurleon; 16th June 2010 at 16:45.

  2. #2
    heijx is offline Second Lieutenant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Dutch Mountains
    Posts
    285
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Re: GO910 no TMC

    1: Slowness: Try Navcore 9.051. If that is slow too, stick with a version 8.*, like 8.562 or 8.417.
    2. Do you have the file \gns\TmcEApi.so and the file \mctx.dat? What about the file tmccodes.dat in your map folder?
    3. These files are needed by both the FM transmitter and the TMC module. My programming knowledge does not stretch as far as to be able to tell you their function, unfortunately.

  3. #3
    davurleon is offline Corporal
    Join Date
    May 2010
    Posts
    19
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: GO910 no TMC

    Hi Heijx

    Thanks for your reply!

    1. I have tested 8.562 and the bluetooth does not work which is annyoing...but it is much faster, that is right
    2. I have these files yes, I just seem to bu stuck, very annoying...
    3. OK, thanks for your input though, I will make sure to keep these

  4. #4
    heijx is offline Second Lieutenant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Dutch Mountains
    Posts
    285
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Re: GO910 no TMC

    On 8.562 do you have the bton swith in setconfig.txt? Sometimes the file has both bton and btoff inside, then delete the btoff switch. Also delete any file called btoff in the root of the tomtom. Also, fmon needs to be specified.

    Come to think of it, also on the 9.101 you need to have fmon amongst the parameters. Again, remove any fmoff parameters.

  5. #5
    davurleon is offline Corporal
    Join Date
    May 2010
    Posts
    19
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: GO910 no TMC

    I have now updated to navcore 9.053.520930 which actually works great, fast and such, but still no TMC...

    Anyone with an idea?

    I have set fixtmc and fmon in my setconfig.txt (the only 2 things in it)

  6. #6
    heijx is offline Second Lieutenant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Dutch Mountains
    Posts
    285
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Re: GO910 no TMC

    Can you add the line bton to the setconfig.txt? Also check if it is the only setconfig.txt. It can be in the root of the disk or in the folder \config but not both at the same time.

LinkBacks (?)

  1. 22nd February 2011, 09:12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •