GPSUNDERGROUND FORUM IS ON SALE
Results 1 to 6 of 6

Thread: tomtom freezes after when going to main menu.

  1. #1
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    tomtom freezes after when going to main menu.

    i have a tomtom one XL,

    navcore is 9.101 (non se, it wouldnt even boot ) patched with easyusetools
    maps are usa/canada/mexico 850.2784 and i also tried north america 2gb 850.2782 (activated both with easyusetools)

    but whenever i would try to go to the menu to plan route, preferences, ect it would freeze. i deleted the mapsettings.cfg and it worked kind of but there were no icons on the menu items and it would freeze once again when i got deeper into the settings.


    any help would be grand!

    this is what the original internal memory has
    Last edited by afiser; 20th June 2010 at 21:53.

  2. #2
    727oa's Avatar
    727oa is offline Staff Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    60
    Thanks
    31
    Thanked 7 Times in 1 Post

    Re: tomtom freezes after when going to main menu.

    Why don't you try installing the original navcore 9.026. It is almost identical to 9.101.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: tomtom freezes after when going to main menu.

    Quote Originally Posted by 727oa View Post
    Why don't you try installing the original navcore 9.026. It is almost identical to 9.101.
    are you talking about the one from this thread? i downloaded it but all it comes with is a pndnavigator file that is nowhere to be found on my gps at all. so it doesnt overwrite anything and therefore doesnt work.

  4. #4
    727oa's Avatar
    727oa is offline Staff Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Posts
    60
    Thanks
    31
    Thanked 7 Times in 1 Post

    Re: tomtom freezes after when going to main menu.

    I'm really sorry mate I am in error. I thought your TT was XL but yours is ONE XL. Obviously your official navcore is not 9.026. But I have installed on my old TT ONE navcore 9.101 with the Europe 850.2801 map and it works perfectly. But I did a clean install, deleted everything, put the new navcore and map and then I patched the map and navcore.
    Again I'm sorry for my lack of attention.

    Cheers.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: tomtom freezes after when going to main menu.

    thanks for trying 727oa

    WOW, after 2 days of having no knowledge whatsoever on tomtom's or gps's in general i finally got these damn maps to work. tinkered around with 9.101 SE and it finally works flawlessly!

    thanks to these forums for sure

  6. #6
    Join Date
    May 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: tomtom freezes after when going to main menu.

    I dont understand how you managed to have 32mB RAM free! Usually the device uses nearly all the RAM after installing an SE navcore. I think that's a clue to your original problem

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •