GPSUNDERGROUND FORUM IS ON SALE
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: big problem with My XXL 540s

  1. #1
    realjojo is offline Private
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    big problem with My XXL 540s

    Hi guys I need some help.

    I live at Australia. Last week I ordered a Tomtom one xxl 540s from Amazon U.S.. I received it this morning.

    Because I had some experinces with Go 730 and One 140 before then I thought I could handle this XXL 540, but I was wrong.

    I turned on the device, recorded the Devic No., and then backup all the files to my computer.
    Then I format the Internal disk and planed to copy the Nav 9150 to the device, however, I copied the 9.042SE_x20.x30 to the device by mistake and did't notice it until I restart the Device.

    After the XXL 540s start with 9.042SE_x20.x30, the TOMTOM logo kept shaking for 5 seconds and end with a blank screen. Nothing happend no matter how I touched the screen. I restart the device again, just get a bright blank screen.
    I tried to connect it to the computer but it could not be recognized by computer.

    What should I do now? Is the only thing I can do is to return it to TomTom?

    Could I returen it TomTom Austrlian branch? What would happen if they found I copied a Cracked system into it?

  2. #2
    Megalos's Avatar
    Megalos is offline First Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Holland
    Posts
    149
    Thanks
    0
    Thanked 76 Times in 5 Posts

    Re: big problem with My XXL 540s

    Why did you want to format the TT and put 9.150 on it in the first place? You could try to perform a reset to the device. Where did you get the 9.042SE from?
    Last edited by Megalos; 10th January 2011 at 15:49.

  3. #3
    realjojo is offline Private
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: big problem with My XXL 540s

    Quote Originally Posted by Megalos View Post
    Why did you want to format the TT and put 9.150 on it in the first place? You could try to perform a reset to the device. Where did you get the 9.042SE from?
    Cause someone told me 9.150 is good for XXL 540.

    I have no idea how to reset it without connecting to computer. Thats why I open this thread.

    I get 9.042se from a Chinese site, it works perfectly on my Go 730.

  4. #4
    realjojo is offline Private
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: big problem with My XXL 540s

    Quote Originally Posted by yuriyggg View Post
    1 Wait until the battery is fully sit
    2 plug TomTom to the PC, and only after connecting start TomTom
    (In which case the PC is usually sees the device)
    3-Take away all that had recorded with the devces memory
    4-plug to the Home and download the official software
    5-Try this

    9061
    Thanks for your advice, yuriyggg

    I tried to follow your solution But I was choked at the second step.

    2 plug TomTom to the PC, and only after connecting start TomTom

    It still can not be seen by computer.

    My Go 730 works in this case, but the XXL 540 doesn't.

    It really weird, When I click the blank screen of this 540, It returns some sound like " click".

    I usually heard the same sound from my Go 730 when I operate it wrongly.

  5. #5
    Khris's Avatar
    Khris is offline Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Pound, Virginia
    Posts
    58
    Thanks
    4
    Thanked 7 Times in 3 Posts

    Re: big problem with My XXL 540s

    Try holding the power button down for several seconds to see if it will do a hard reset. Sometimes that will work. Then try connecting to the pc.
    XXL 540s IQ Routes Edition, Map: US 2GB v940.5963, App: 9.530

  6. #6
    Megalos's Avatar
    Megalos is offline First Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Holland
    Posts
    149
    Thanks
    0
    Thanked 76 Times in 5 Posts

    Re: big problem with My XXL 540s

    Quote Originally Posted by realjojo View Post
    Cause someone told me 9.150 is good for XXL 540.
    This is nonsense. The latest version for the XXL is 9.053 and you should update the NC through TT HOME. Absolutely no need to use a SE NC whatsoever.

    For resetting:
    Last edited by Megalos; 11th January 2011 at 13:55. Reason: Changed 9.054 into 9.053

  7. #7
    realjojo is offline Private
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: big problem with My XXL 540s

    Quote Originally Posted by Khris View Post
    Try holding the power button down for several seconds to see if it will do a hard reset. Sometimes that will work. Then try connecting to the pc.
    I tried it. It works!!!!

    I'm copying back the original files to the device now.

    Thanks you very much!

  8. #8
    realjojo is offline Private
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: big problem with My XXL 540s

    Quote Originally Posted by Megalos View Post
    This is nonsense. The latest version for the XXL is 9.054 and you should update the NC through TT HOME. Absolutely no need to use a SE NC whatsoever.

    For resetting:
    thx for your links, I forgot to search the solution on TomTom official site.

    The defaul OS on my 540s is 9.061, I tried to update the NC through TThome, but there is no any latest OS available.

    Is 9.054 a version for XXL? I google it just now, It seems it is for Go X50, isn't it?

  9. #9
    Megalos's Avatar
    Megalos is offline First Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Holland
    Posts
    149
    Thanks
    0
    Thanked 76 Times in 5 Posts

    Re: big problem with My XXL 540s

    Why do you think 9.061 is the latest version for the XXL? Where did you get that info? Maybe it's different in Australia, but here in Europe 9.053 (sorry, in the previous post I said 9.054 but it's 9.053) is the latest official version for the XXL. When you update via TT HOME, which version does TT HOME offer? And which version does it offer when you try to update again via TT HOME?

    Here are the official filenames (these can be downloaded for free directly from the TT server):

    9.053.xxl2010.CAB-navcore-XXL.cab
    9.053.xxl2009_tts.CAB-navcore-XXL.cab
    9.053.xxl2009.CAB-navcore-XXL.cab

    But if in Australa the latest official NC is 9.061, than use that one. In principle, no NC is better than the official one (at least, in the NC9 range). Just use the one that is offered by TT HOME, whatever version that is (again, at least if it's a NC9 one).
    Last edited by Megalos; 11th January 2011 at 14:01.

  10. #10
    Khris's Avatar
    Khris is offline Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Pound, Virginia
    Posts
    58
    Thanks
    4
    Thanked 7 Times in 3 Posts

    Re: big problem with My XXL 540s

    Glad to hear that it worked. Here in the US, from the tomtom website it says that NC 9.051 is for XXL. I have tried several of the NC9's and they are all about the same.
    XXL 540s IQ Routes Edition, Map: US 2GB v940.5963, App: 9.530

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •