GPSUNDERGROUND FORUM IS ON SALE
Results 1 to 7 of 7

Thread: Tom Tom 300

  1. #1
    steve1959 is offline Corporal
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    14
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Tom Tom 300

    When I put my sd card into my TT 300 it wont boot up the picture of the sd card on the tt screen just flickers in and out, can I get it back to original settings ?

  2. #2
    Megalos's Avatar
    Megalos is offline First Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Holland
    Posts
    149
    Thanks
    0
    Thanked 76 Times in 5 Posts

    Re: Tom Tom 300

    Then you're missing some files on the SD-card. You could remove all files from the SD-card (no folders, just the files in the root). Then make sure the SD-card is in the TT and connect the TT to the PC. Then update your device through TT HOME. The new software will then be installed.

  3. #3
    steve1959 is offline Corporal
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    14
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Tom Tom 300

    I am using a backup of original sd card which I know is ok. I upgraded the bootloader to read a 4 gb sd card. Is it possible to screw your tom tom up so that nothing more can be done with it .

  4. #4
    Megalos's Avatar
    Megalos is offline First Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Holland
    Posts
    149
    Thanks
    0
    Thanked 76 Times in 5 Posts

    Re: Tom Tom 300

    Yes, that's possible (if something went wrong during the bootloader upgrade). But I would first try the suggestions in post #2.

  5. #5
    steve1959 is offline Corporal
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    14
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Tom Tom 300

    Not having much luck with tom tom home , I have read many post to use it but dont know how . Can you downgrade you bootloader. if you press and hold the on button you get all the info from your tom tom on mine it says the bootloader version is s5.5229 clist#343722 RVCT if that means anything to anyone
    Last edited by steve1959; 15th January 2011 at 12:37.

  6. #6
    sug172 is offline Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Location
    London
    Posts
    41
    Thanks
    4
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Re: Tom Tom 300

    Did all the problems start after you used the 4GB sd card, Have you tried the same software on a 2GB card. I have found 4GB cards to be unstable although others have claimed success, Also is it a standard SD card or a HCSD, I dont think the HCSD will work but I could be wrong. I have been having similar problems on a tomtom 300 and in my case the navcore was not compatible and it kept going into a reboot recycling loop.

  7. #7
    Megalos's Avatar
    Megalos is offline First Sergeant
    Join Date
    May 2010
    Location
    Holland
    Posts
    149
    Thanks
    0
    Thanked 76 Times in 5 Posts

    Re: Tom Tom 300

    Good point; is it an SD or SDHC card? 4GB SDHC cards are no problem with bootloaders 5.5022 or higher. You have bootloader 5.5229, so that's fine. To use TT HOME, put the (empty) SD(HC)-card into your TT and connect to a computer. Then run TT HOME and choose 'Update my GO'. Then, a new NC will be offered.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •