GPSUNDERGROUND FORUM IS ON SALE
Results 1 to 7 of 7

Thread: tom tom go 630 has 865 map but now no voice input

  1. #1
    topcattroy's Avatar
    topcattroy is offline Sergeant
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    48
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    tom tom go 630 has 865 map but now no voice input

    I updated my go 630 to navicore 9.02 and i have map 865 but no voice input
    I've checked and see that i need 865.3245h but i don't know how to install it
    I'm looking for north America 2g, i have the files but with the map thats
    already on there not sure what i need to do.

  2. #2
    klazpt is offline Sergeant First Class
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    116
    Thanks
    5
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Re: tom tom go 630 has 865 map but now no voice input

    Quote Originally Posted by topcattroy View Post
    I updated my go 630 to navicore 9.02 and i have map 865 but no voice input
    I've checked and see that i need 865.3245h but i don't know how to install it
    I'm looking for north America 2g, i have the files but with the map thats
    already on there not sure what i need to do.
    If you need to install a new map its easy:

    1) full backup your TT (better use usb cable + windows explorer copy / paste)
    2) check and get the map you want (check if it works with your Navcore version in the chart)
    3) delete the old map folder from your TT
    4) uncompress the new map to a simple name folder (something like America_North or just America - keep similar name as older map was)
    5) get (it's avaiable in the tweak / open forum section) FastActivate Premium uncompress and place the exe file in the root of your TT
    6) double click on FastActivate Premium and do as follow:

    a) update meta.txt
    b) patch maps / voices / speedcam....
    c) patch ttsystem files
    d) patch tt home

    7) turn TT off and discon from pc
    8) turn TT on and test
    9) you've yourself a new map to play with lol

    NOTE: if you have good POI's and favs that you want to keep, after you have done all that above, go to your old map saved folder and get a file called "mapsettings.cfg". Place it into your new map folder and overwrite the existing one.

    Now you are done

  3. #3
    topcattroy's Avatar
    topcattroy is offline Sergeant
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    48
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: tom tom go 630 has 865 map but now no voice input

    thank you. I have now on my device app 9.026.483454.1 (navacore) and map united states 2g 865.3245.
    But now i can't talk in my destination. Before i upgraded my map i had voice to text input. and now i don't have any english voice.
    somehow when i did the backup of my tom tom i lost the english tts computer voice.
    does anyone have that. I put my tom tom home on the root of tom tom and the fast activate isn't finding it.

    so i guess i need the tom tom go 630 tts voice to announce street names.
    I need a map that will work with navicore 9.02 that will allow me to enter address by talking to tom tom.(use to work before map update)
    I looked at chart and says 865.3245 has cspeech in it. (is this what im looking for) or do i need a file of some sort)
    and original tom tom home file to update the voice maybe?

    thanks again im so close just need a little bit more.

    EDIT: Ok i found tom tom home installed it and somehow i got the computer english voice on there. Funny because tt home said no english voice to download.
    I still don't have the ability to enter address by voice. I have the tom tom go 630 which was an option when i bought it.
    Last edited by topcattroy; 29th March 2011 at 03:05. Reason: change what i need

  4. #4
    topcattroy's Avatar
    topcattroy is offline Sergeant
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    48
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: tom tom go 630 has 865 map but now no voice input

    Ok i frickin give up.
    I started over and did what you said. I have mavicor 9.026.483454.1h with north america 2g map 865.3245
    I have safety cameras installed but when i goto navigate to spoken address it says "speech recognition files not installed.
    I have the folder support asr.dat in the ASR folder. In my map folder i have all the cspeech files.
    What the heck am i doing wrong. What am i missing.
    Do i need a special navicor for the go 630?
    This is driving me mad. I've installed and reinstalled this like 5 time now. Maybe i have something in wrong folder?

  5. #5
    lemonfish's Avatar
    lemonfish is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,073
    Thanks
    140
    Thanked 1,443 Times in 305 Posts

    Re: tom tom go 630 has 865 map but now no voice input

    Use the latest official navcore for your model, which is 8.351. You won't get any problems with that and all the functions will work reliably. Download it from TomTom Home after formatting your TomTom device.

    I don't see the benefits in trying to get a 9x navcore to work, especially if it's going to cause you stress. Since all the functions of the 865.3245 IQ map will work with the official navcore, I wouldn't bother with testing all the other navcores.
    TomTom Tutorials & FAQ
    TomTom GO 730, Navcore 9.051c, 64Mb RAM, Australia 910.4892, Bootloader: 5.5250
    TomTom ONE v1, Navcore 9.170SE, 32Mb RAM, Australia 910.4892, Bootloader: 5.5244

  6. #6
    topcattroy's Avatar
    topcattroy is offline Sergeant
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    48
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: tom tom go 630 has 865 map but now no voice input

    ok thanks how do i format the tom tom
    just with computer after a backup

  7. #7
    topcattroy's Avatar
    topcattroy is offline Sergeant
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    48
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: tom tom go 630 has 865 map but now no voice input

    got it to work, with 8.351 navicor and 865.3245 map, with voice and cameras
    thanks again to all that helped

    tom tom go 630 working

LinkBacks (?)


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •