Page 14 of 24 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 131 to 140 of 239
Like Tree57Likes

Thread: Navcores 9.061 & 9.170 for 32Mb ONE models [by mark cat]

  1. #131
    MKPinner is offline Private
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    6
    Thanks
    14
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Re: Navcores 9.061 & 9.170 for 32Mb ONE models [by mark cat]

    Hi Guys

    As i have said , i want to upgrade my Tomtom One 3rd Edition (4N01.001) with 512 MB and 32 MB RAM.

    At the moment i have updated it with Tomtom home and the current specs are as follows:

    AK*** B****

    App 8.010 (9369/080529)
    OS 190943
    GPS V1.21
    Bootloader 5.5001

    Map UK & ROI v705.1485

    Very cheekily , i want to take advantage of people who might have upgraded their 3rd Editions before and save myself a bit of thinking and tinkering!!

    Basically , without soldering a new SD Card and staying ,if possible , with the same Navcore , I want to have maps for both GB & Spain.

    If i have to change the navcore , Would i be able to have alg & Iq routes for both Spain and UK without changing the Sd card?

    Many thanks guys and Chapeau Lemonfish!!

    Mk

  2. #132
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Navcores 9.061 & 9.170 for 32Mb ONE models [by mark cat]

    Many thanks for this worked perfectly only thing was I forgot to add zip file for UK , got there in the end though my TomTom one ver 3 rooms smooth

  3. #133
    martinisok is offline Private
    Join Date
    May 2011
    Location
    UK
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Navcores 9.061 & 9.170 for 32Mb ONE models [by mark cat]

    I updated my TomTom one v3 from 8.562 to 9.170.
    I tried going back to the previous version 8.562 from backup and the TomTom wont turn on.
    Once you install this is it not possible to go back?

  4. #134
    lemonfish's Avatar
    lemonfish is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,079
    Thanks
    140
    Thanked 1,257 Times in 297 Posts

    Re: Navcores 9.061 & 9.170 for 32Mb ONE models [by mark cat]

    Quote Originally Posted by martinisok View Post
    I updated my TomTom one v3 from 8.562 to 9.170.
    I tried going back to the previous version 8.562 from backup and the TomTom wont turn on.
    Once you install this is it not possible to go back?
    Of course it's possible. Do a hard reset by holding down the power button for 20 seconds. Some models have a pinhole reset key. Wipe the TomTom clean and start over.
    TomTom Tutorials & FAQ
    TomTom GO 730, Navcore 9.051c, 64Mb RAM, Australia 910.4892, Bootloader: 5.5250
    TomTom ONE v1, Navcore 9.170SE, 32Mb RAM, Australia 910.4892, Bootloader: 5.5244

  5. #135
    martinisok is offline Private
    Join Date
    May 2011
    Location
    UK
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Navcores 9.061 & 9.170 for 32Mb ONE models [by mark cat]

    Quote Originally Posted by lemonfish View Post
    Of course it's possible. Do a hard reset by holding down the power button for 20 seconds. Some models have a pinhole reset key. Wipe the TomTom clean and start over.
    It woirked the first time but when I switch it back on just black screen.
    Last edited by martinisok; 14th January 2013 at 15:37.

  6. #136
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Navcores 9.061 & 9.170 for 32Mb ONE models [by mark cat]

    I don't know what I am doing wrong.

    I have a ONE XL (v9). From Home it shows up as XL 30 series. (this is a 1GB XL with Canada and US map)

    I downloaded 9.170SE by mark and I just copied the files over and overwritten the existing files on my XL. I booted up the unit and it works. So I removed the current map data on my XL and copy over the 900.4610 Canada_and_USA to the unit and patched it. I turned on the unit and it says (yellow text on red background) "You cannot use this map on this device:USA_Canada-672"

    So I tried to downgrade my unit to 8.562SE. Same thing happened.

    Can someone give me a pointer?

    Thanks,

    bchiu

  7. #137
    lemonfish's Avatar
    lemonfish is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,079
    Thanks
    140
    Thanked 1,257 Times in 297 Posts

    Re: Navcores 9.061 & 9.170 for 32Mb ONE models [by mark cat]

    Quote Originally Posted by bchiu View Post
    I don't know what I am doing wrong.

    I have a ONE XL (v9). From Home it shows up as XL 30 series. (this is a 1GB XL with Canada and US map)

    I downloaded 9.170SE by mark and I just copied the files over and overwritten the existing files on my XL. I booted up the unit and it works. So I removed the current map data on my XL and copy over the 900.4610 Canada_and_USA to the unit and patched it. I turned on the unit and it says (yellow text on red background) "You cannot use this map on this device:USA_Canada-672"

    So I tried to downgrade my unit to 8.562SE. Same thing happened.

    Can someone give me a pointer?

    Thanks,

    bchiu
    There is no meta yet for the USA_and_Canada_900_4610 map, so no matter what you do, will not be able to activate it. Look in the Map Thread Finder:

    Map Thread Finder - Tomtom v900 Maps

    If it says "no meta yet" next to a map thread link, then choose a different map which has meta available.
    bchiu likes this.
    TomTom Tutorials & FAQ
    TomTom GO 730, Navcore 9.051c, 64Mb RAM, Australia 910.4892, Bootloader: 5.5250
    TomTom ONE v1, Navcore 9.170SE, 32Mb RAM, Australia 910.4892, Bootloader: 5.5244

  8. #138
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Navcores 9.061 & 9.170 for 32Mb ONE models [by mark cat]

    So basically I am out of luck because all the Canada map don't have meta yet? I guess I should go for older maps like the 890?

  9. #139
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Navcores 9.061 & 9.170 for 32Mb ONE models [by mark cat]

    They have v900 maps for USA_CANADA_MEXICO, but it's 1.5GB. My ONE XL is only 1GB internal memory. Is it possible to strip Mexico off that map?

  10. #140
    lemonfish's Avatar
    lemonfish is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,079
    Thanks
    140
    Thanked 1,257 Times in 297 Posts

    Re: Navcores 9.061 & 9.170 for 32Mb ONE models [by mark cat]

    Correct. You'd have to go back to v890 maps to find one for Canada that fits in your 1GB device. The only one with available meta is USA_and_Canada_890_4235:

    USA_and_Canada_890_4235

    And no, you cannot "strip" a map to make it smaller.
    TomTom Tutorials & FAQ
    TomTom GO 730, Navcore 9.051c, 64Mb RAM, Australia 910.4892, Bootloader: 5.5250
    TomTom ONE v1, Navcore 9.170SE, 32Mb RAM, Australia 910.4892, Bootloader: 5.5244

Page 14 of 24 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •