GPSUNDERGROUND FORUM IS ON SALE
Results 1 to 10 of 10

Thread: Did Navcore 9 work on GO 930 ??

  1. #1
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    NETHERLANDS
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy Did Navcore 9 work on GO 930 ??

    I have Go 930 with Bootloader 5.5120/linux315187/Navcore 8.351

    to make this TT up to date and can use map 8.6544 with house number (HNR)

    • bootloader from 5.5120 to 5.5022
    • navcore from 8.351 to 9.xxx


    update bootloader ...no problem , i will do it soon
    update navcore that is the problem i read about some say it work some say no it's work and you must stay with 8.xx , some say it work with navcore 9 se 9 (modified), some say you need to add some patches to navcore 9 to work, some say it work without any mod., some say it work but with porblems like BT or GPS lag ..etc..

    can you please if you know well or if you run it on your TT let me know
    if Navcore 9.xx work or not , witch version , any problems ? any patch needed ?
    and where i can find it if you know.


    thanks for your help

    Ray

  2. #2
    bmwdriver+'s Avatar
    bmwdriver+ is offline First Sergeant
    Join Date
    May 2011
    Posts
    158
    Thanks
    2
    Thanked 293 Times in 7 Posts

    Re: Did Navcore 9 work on GO 930 ??

    Quote Originally Posted by ray_sami View Post
    I have Go 930 with Bootloader 5.5120/linux315187/Navcore 8.351
    If this works for you let it go.
    If you want more try this:
    Best NavCore for Go x10, Go x20 and Go x30

    Yes, I use it and I am happy with it. IMHO the best NC for any Go x10, x20 or x30.
    Go 730 + Best NavCore for Go x30, One 2nd edition + Urban Rider NC or Latest NC

  3. #3
    rusho's Avatar
    rusho is offline Lance Corporal
    Join Date
    May 2010
    Posts
    11
    Thanks
    100
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Did Navcore 9 work on GO 930 ??

    My 930 is running on 9058 - 568435.1 with map, Western_and_Central_Europe_2GB_870_3406 no problem.

  4. #4
    polotdi's Avatar
    polotdi is offline Sergeant
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Nowhere and elsewhere...
    Posts
    44
    Thanks
    17
    Thanked 75 Times in 11 Posts

    Re: Did Navcore 9 work on GO 930 ??

    Yes perfectly working with 9.026 which is the only one working with RDS-TMC free of charge (helpful if you have the correct RDS-TMC antenna, see my post : http://gpsunderground.com/forum/tomt...-antennas.html )
    I use this 9.026 for my GO930T
    If you are not using RDS-TMC you can upgrade to 9.058 which is working perfectly too.
    Enjoy !
    Last edited by polotdi; 3rd June 2011 at 10:26.

  5. #5
    briancbb is offline Sergeant
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    31
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Did Navcore 9 work on GO 930 ??

    I am using the 9.051 by bmwdriver+ in post above on a GO530. Everything works, including the new TMC reciever with combined charger, so0 should be perfect for a 930.

  6. #6
    006fazer is offline Private
    Join Date
    May 2010
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Did Navcore 9 work on GO 930 ??

    Hello,

    I'm using Tomtom 9.205 in my GO930 with USB RDS/TMC antenna without problem, except day light sensor wich don't work i upgrade to 9.xx with 94x emulation.

    Regards

  7. #7
    bmwdriver+'s Avatar
    bmwdriver+ is offline First Sergeant
    Join Date
    May 2011
    Posts
    158
    Thanks
    2
    Thanked 293 Times in 7 Posts

    Re: Did Navcore 9 work on GO 930 ??

    Quote Originally Posted by yuriyggg View Post
    I'm using 9058 and 9151. RDS-TMC-no problems
    Ok, I try it again.
    TMC or not is NOT a problem of NC. Never!
    "Mode" == x50 does NOT support TMC, because Go x50 have a special craddle with integrated TMC which is NOT compatible.

    You have several options to use TMC:
    - use any NC, choose any emulation/mode (, but NOT x50)
    - use my "Best_NC_for_Go_x10_x20_x30" (not configureable)
    Go 730 + Best NavCore for Go x30, One 2nd edition + Urban Rider NC or Latest NC

  8. #8
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Did Navcore 9 work on GO 930 ??

    Are you guys saying you are getting a technically (EXPIRED) RDS-TMC jack antenna working with NCs higher than 9.026?

  9. #9
    Kar98 is offline Corporal
    Join Date
    May 2011
    Posts
    25
    Thanks
    14
    Thanked 17 Times in 6 Posts

    Re: Did Navcore 9 work on GO 930 ??

    My expired receiver "works", but never latches on to a signal, even where there should be one.

  10. #10
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Did Navcore 9 work on GO 930 ??

    Hi Everyone
    I am a newbie here and wondered if you could help me. I have a 710 running 9026 nav and 880 maps I have tmc receiver but cannot get it to find a signal it just sits with the green revolving arrow. I have tried with stand alone arial on the unit both inside and outside the car. I have now patched the tip of the arial into the centre core of the car arial but still no signal and no data file grnerated in the gns folder. Does any one have any tips for getting it to work on the 9026 navcore? I have been told I may need to modify the mctx.dat file?
    thanks in advance
    Oh I am in the UK.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •