Announcement

Collapse
No announcement yet.

Navcore 8.562.438269

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Navcore 8.562.438269

    Navcore 8.562.438269

    Original cab with "disabled" system file (bootloader)

    Code:
    http://kxmmzr.link-protector.com
    SE ttsystem

    Code:
    http://kxmmzs.link-protector.com
    Please report DEAD LINKS via PM, not by posting in the thread. Thanks
    Last edited by jarkita; 13th May 2010, 17:19.
    rgds jarkita
    TT Onev1, 9.430 by bmwdriver, 900.4602-> UK&RoI, Europe; 895.4438 -> PL.
    No support over PM - check Tomtom Tutorials Section and ask within forums.
    Biggest lie in the inernet: I searched but did not find.

  • #2
    Re: Navcore 8.562.438269

    Will this work on a TT One XL please?

    Comment


    • #3
      Re: Navcore 8.562.438269

      Originally posted by kmart71 View Post
      Will this work on a TT One XL please?
      Why not? It is working like charm on One v1.
      rgds jarkita
      TT Onev1, 9.430 by bmwdriver, 900.4602-> UK&RoI, Europe; 895.4438 -> PL.
      No support over PM - check Tomtom Tutorials Section and ask within forums.
      Biggest lie in the inernet: I searched but did not find.

      Comment


      • #4
        Re: Navcore 8.562.438269

        Originally posted by jarkita View Post
        Navcore 8.562.438269

        Original cab with "disabled" system file (bootloader)

        Code:
        http://kxmmzr.link-protector.com
        SE ttsystem

        Code:
        http://kxmmzs.link-protector.com
        Please report DEAD LINKS via PM, not by posting in the thread. Thanks
        Hi jarkita thanks for your efforts..Just got a doubt do i just unzip the the original cab files and se ttsystem file to the root of the sd card!!!sorry for the blunt question..its my first time and confused a bit...I am running navcore 8.417..boot 5.5130 on 32mb ram...any help would be much appreciated

        Comment


        • #5
          Re: Navcore 8.562.438269

          Yes, just copy them over. More info http://gpsunderground.com/forum/show...vcore-and-maps and http://gpsunderground.com/forum/show...g-TomTom-FAQ-s
          rgds jarkita
          TT Onev1, 9.430 by bmwdriver, 900.4602-> UK&RoI, Europe; 895.4438 -> PL.
          No support over PM - check Tomtom Tutorials Section and ask within forums.
          Biggest lie in the inernet: I searched but did not find.

          Comment


          • #6
            Re: Navcore 8.562.438269

            thanks for this!

            Comment


            • #7
              Re: Navcore 8.562.438269

              Originally posted by jarkita View Post
              Why not? It is working like charm on One v1.

              Hi, I upgraded to this version from 8.417 on a ONE (30-series) and it started freezing on boot up but I changed these files and now freezing has stoped.

              But now it takes 45 sec to load then reboots back to the orange bootloader then boots up properly from the start after 30 secs.

              Any ideas?

              setconfig.txt

              changedtext:TomTom ONE

              btoff
              fmoff

              SDid:1
              usesetting


              model.txt

              x40light2

              System is 8.9MB Free (32M), GPS v1.20, Boot 5.5136 Model: 4EE0.001.19, Greece 850_2801 Maps
              Last edited by gf1966; 25th July 2010, 10:01.

              Comment


              • #8
                Re: Navcore 8.562.438269

                Installed on TomTom One v4, and it crashed every time when setting the states. Guess has something to do with the configurations, but where is the config file, switch file? Thanks.

                Comment


                • #9
                  Re: Navcore 8.562.438269

                  Originally posted by samott View Post
                  Installed on TomTom One v4, and it crashed every time when setting the states. Guess has something to do with the configurations, but where is the config file, switch file? Thanks.
                  Those files are located either in the root folder OR the \config folder (not both)

                  See attached file for more info... dont understand but I guess the issue is the program needs to be tweaked to reduce memory usage so it is stable....

                  I have issues with suspend mode crashes and reloads device, very very slow to boot, but then runs quite well. havent even bothered with TTS

                  any ideas onwhat I should put in these files?
                  Attached Files
                  Last edited by gf1966; 25th July 2010, 10:04.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Navcore 8.562.438269

                    Thanks.
                    Found the swithfiles in SE 9.101.516023.2. Don't know if helps. What should I turn off to save RAM to make it run on my ONE v4?

                    Originally posted by gf1966 View Post
                    Those files are located either in the root folder OR the \config folder (not both)

                    See attached file for more info... dont understand but I guess the issue is the program needs to be tweaked to reduce memory usage so it is stable....

                    I have issues with suspend mode crashes and reloads device, very very slow to boot, but then runs quite well. havent even bothered with TTS

                    any ideas onwhat I should put in these files?
                    Attached Files

                    Comment


                    • #11
                      Re: Navcore 8.562.438269

                      Check out the following, you'll be Ok.

                      Originally posted by gf1966 View Post
                      Those files are located either in the root folder OR the \config folder (not both)

                      See attached file for more info... dont understand but I guess the issue is the program needs to be tweaked to reduce memory usage so it is stable....

                      I have issues with suspend mode crashes and reloads device, very very slow to boot, but then runs quite well. havent even bothered with TTS

                      any ideas onwhat I should put in these files?

                      Comment


                      • #12
                        Re: Navcore 8.562.438269

                        Ah so the trick is to load the SE version. Runs much better now but still a bit slow.

                        Would it be possible to run a V9 SE version on my TomTom ONE V4?

                        Comment


                        • #13
                          Re: Navcore 8.562.438269

                          I probably could have configged it better, but no matter what I tried I got constant reboots, likely from lack of RAM.

                          Wouldn't do it if I were you.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Navcore 8.562.438269

                            DeviceVersionHW=ONE (v3)
                            RamDiskVersion=20091014
                            BootLoaderVersion=55128
                            ApplicationVersionVersionNumber=8562
                            ApplicationVersion=438269
                            GPSFirmwareVersion=GSW3.2.4TT_3.1.00.12-C35B1.02

                            I have patched tthome, but everytime I connect I get the error msg below. I can still 'download' things to my tt and install them, and can still use map... but need to get rid of this warning... any help would be a dream. ty

                            ERROR: 573/# Error from server: You have an invalid version of the TomTom application installed on your TomTom device. To use HOME you need to install the correct version of the TomTom application.
                            You have an invalid version of the TomTom application installed on your TomTom device. To use HOME you need to install the correct version of the TomTom application.
                            Error code: 573
                            URL: Additional information: info = [object]
                            info.func = [string] account/setDevice
                            info.args = [object]
                            info.args.deviceCode = [string] AK4SYA2AS2
                            info.args.deviceSerial = [string] E24107H00971
                            info.args.deviceModel = [string] onev3
                            info.args.deviceNavcoreVersion = [string] 8.562
                            info.args.deviceParameters = [string] {"ApplicationVersion":"438269","ApplicationVersion VersionNumber":"8562","VehicleBrand":"","VehicleMo del":""}

                            info.method = [string] POST
                            info.useCache = [string] false
                            info.dryRun = [string] false
                            info.xmluploadbody = [object] empty

                            Severity: 1105
                            Stack:
                            0. chrome://tthome/content/logic/comm.js:468
                            xmluploadbody: this.xmluploadbody
                            1. chrome://tthome/content/logic/comm.js:430
                            this._doneCallbacks();
                            2. chrome://tthome/content/logic/comm.js:277
                            this.request.onload = function() { me._done(true); }

                            Time: Mon, 13 Sep 2010 20:07:18 GMT

                            Comment


                            • #15
                              Re: Navcore 8.562.438269

                              Originally posted by jarkita View Post
                              Why not? It is working like charm on One v1.
                              jarkita, with ref to post#3 could you tell me what map version you were using please, as I can get the 8.562 Navcore working to the point it looks for installed maps, but it falls over after I install and patch a v855 map with Alberts easy installer.
                              Just wondered if I had to use v850 map instead?

                              TIA.

                              Comment

                              Working...
                              X